Η τελευταία εργοστασιακή Ferrari που κέρδισε το Le Mans σε δημοπρασία

Σχετικά άρθρα

Η Ferrari 275 P του 1964 ήταν η τελευταία Ferrari με εργοστασιακή υποστήριξη που πήρε τη νίκη στον φημισμένο αγώνα 24 ωρών του Le Mans, πριν από περισσότερο από μισό αιώνα.

Αφού πέρασε αρκετά χρόνια ως μέρος μιας ιδιωτικής συλλογής, στις 9 του Φλεβάρη του 2018 θα βγει σε δημοπρασία στο Παρίσι από τον οίκο Artcurial και αναμένεται να πιάσει πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Η 275P πήρε τη νίκη στο Le Mans το 1964, σηματοδοτώντας την όγδοη και τελική νίκη για την εργοστασιακή ομάδα Ferrari. Την επόμενη χρονιά, η North American Racing Team (N.A.R.T) θα κέρδιζε με μια 250LM , αλλά η 275P είναι η τελευταία Ferrari που έχει κερδίσει το Le Mans με εργοστασιακή υποστήριξη, καθιστώντας το ένα από τα πιο ιστορικά και πιο σημαντικά αγωνιστικά οχήματα της Scuderia.

Το αυτοκίνητο μετά τη νίκη στο Le Mans, ταξίδεψε στις ΗΠΑ όπου και συμμετείχε σε διάφορους αγώνες όπως στο Road Atlanta 500 και στον 12ωρο του Sebring. Μόλις αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, βρέθηκε στη συλλογή του Pierre Bardinon, ενός διάσημου συλλέκτη που κατείχε πολλά σπάνια μοντέλα της Ferrari. Δική του ήταν η 335 S Scaglietti που πέρυσι πουλήθηκε για περισσότερα από 35 εκατομμύρια δολάρια.

ΠηγήArtcurial

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...