Η Audi έχει θέσει ως στόχο να κυκλοφορήσει περισσότερα από 20 ηλεκτροκίνητα οχήματα πριν το 2025, με τα 12 εξ αυτών να είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Όπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρο και CEO της Audi, Rupert Stadler, η παραγωγή των συγκεκριμένων αυτοκινήτων θα γίνεται στα εργοστάσιά της εταιρίας σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του Μεξικού και της Ουγγαρίας.

Ήδη, η Audi έχει αναθέσει την παραγωγή δύο ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στο εργοστάσιό της στις Βρυξέλλες του Βελγίου. Πρόκειται για το e-tron Quattro που θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται από το 2018, με το e-tron Sportback να ξεκινά την παραγωγή του στο ίδιο εργοστάσιο από το 2019.

Σε ότι αφορά τα αυτόνομα μοντέλα, η Audi θέλει να προσφέρει στην αγορά αρκετούς τύπους αυτόνομων αυτοκινήτων, που θα καλύπτουν κάθε ανάγκη των καταναλωτών. Όπως είπε Peter Mertens, επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης της Audi, εξετάζουν και σπορ “παραλλαγές”:

Αν κοιτάξουμε στο μέλλον θα δούμε πως στα αυτόνομα αυτοκίνητα επιπέδου 4 και 5, η έννοια σπορ αποκτά μια διαφορετική διάσταση. Συγκεκριμένα, στα αυτόνομα αυτοκίνητα επιπέδου 5 δεν υπάρχει σύστημα διεύθυνσης και πεντάλ, καθιστώντας αδύνατο να προσφέρει κάποιος μια σπορ νότα. Τα αυτόνομα αυτοκίνητα επιπέδου 5 θα εστιάσουν κυρίως σε εκείνους που ζητούν απλώς μετακινήσεις από το ένα σημείο στο άλλο.

Και συνέχισε λέγοντας:

Δεν θα βγάλουμε στην αγορά ένα αυτοκίνητο που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού. Θα υπάρχουν αυτοκίνητα κατάλληλα για χρήση εντός πόλεων, αυτοκίνητα για μετακινήσεις και αυτοκίνητα που θα προσφέρουν διασκέδαση.