Με ιδιαίτερα αρνητικά συναισθήματα παρακολουθούν οι petrolheads τις αλλαγές στην αυτοκίνηση τα τελευταία χρόνια. Όπως και η επικοινωνία, έτσι και η μετακίνηση ενδέχεται να αλλάξει άρδην τις επόμενες δεκαετίες. Η υπόθεση οδήγηση είναι πολύ χαμηλά στις ατζέντες των αυτοκινητοβιομηχανιών, εκτός ελαχίστων πολύ εστιασμένων. Έτσι το μεγάλο όραμα πλέον είναι η αυτόνομη οδήγηση, ή αλλιώς εξατομικευμένα μέσα μαζικής μεταφοράς όπως το εκλαμβάνω εγώ. Σε πολλούς, λόγω κακών εμπειριών, το ΜΜΜ είναι αρνητικά φορτισμένο, όμως μέσα στο πνεύμα των αυτόνομων είναι το ride sharing και η αποσύνδεση της ιδιοκτησίας του οχήματος από τον χρήστη.

Έτσι η Renault σε συνεργασία με την σχολή καλών τεχνών Central Saint Martins ανέθεσαν σε φοιτητές του τμήματος βιομηχανικού σχεδιασμού να φανταστούν το μέλλον της αυτοκίνησης! Συνολικά 15 φοιτητές έλαβαν μέρος και τα σχέδια εξετάστηκαν από τους Anthony Lo και Francois Leboine, ψηλά ιστάμενους σχεδιαστές της Renault. Όπως αντιλαμβάνεσαι στην οθόνη σου βλέπεις την πρόταση που αναδείχτηκε νικήτρια. Αυτό λοιπόν είναι το “The Float”, μια μετάφραση στα ελληνικά θα ήταν ίσως “το αιωρούμενο”.

Το σχέδιο ανήκει στην Yuchen Cai φοιτήτρια από την Σαγκάη, που οραματίστηκε ένα μέλλον χωρίς τροχούς αλλά με μαγνητική αιώρηση. Αρκετά εντυπωσιακό αλλά αρκετά προβληματικό για την υπάρχουσα τεχνολογία. Το όχημα είναι αρθρωτό και αποτελείται από διαφανείς σφαίρες που περιέχουν ένα ή δύο περιστρεφόμενα καθίσματα και συρόμενες θύρες. Οι σφαίρες αυτές μπορούν να ενωθούν και να φτιάξουν μια μεγαλύτερη δομή, ή αλυσίδα αν προτιμάς. Το βραβείο για την Cai περιλαμβάνει και την επίσκεψη στο Παρίσι στο κέντρο σχεδιασμού της Renault, όπου θα δουλέψει για δύο εβδομάδες στην τελειοποίηση της ιδέας της.

 • giannisb

  Είμαι ο μόνος που βλέπω δύο μαύρα @ρχ!Δ!@ να αιωρούνται ?? :D :D
  Άμα είναι να γίνουν έτσι τα αυτοκίνητα,οι petrolheads βλέπω να είναι είδος υπό εξαφάνιση….

  • manowar

   οχι και εγω 2 αρχδια βλεπω δεν τυφλωθηκες ακομα

  • Anestis Genk

   Εγώ πάντως αυτό που έχω να τους πω είναι πως αν δεν το γουστάρεις το αυτοκίνητο, άστο μην ασχολείσαι με το αντικείμενο, ασχολήσου με το μέλλον της κηπουρικής.

  • Anestis Genk

   Κέρδισε επειδή είναι(?) καλό γκομενάκι
   https://www.facebook.com/yuchen.cai.75

  • manowar

   Ααααα… Επεες το ντε σκιστοματα ειναι;; τωρα εξηγούνται ολα.. Αυτοι εχουν παραθυρα που απεξω μοιαζουν με χεστρα.. Πλακα κανεις;

 • Bon Viveur

  @@ με μαγνήτη…

 • Γιώργος Εμπέρ

  @ρχ!Δ!@ βροντοσαυρου.