Η εξαφάνιση του ανταγωνισμού από τον Lewis Hamilton, η ποινή πέντε θέσεων του Valtteri Bottas και η έλλειψη ταχύτητας της Red Bull, έκαναν τον Sebastian Vettel φαβορί για τη δεύτερη θέση του αυριανού grid. Πράγματι, ο Γερμανός θα τοποθετήσει την SF70H δίπλα στην W08 του Hamilton αύριο, όμως ο πιλότος της Ferrari θέλησε να ρισκάρει, μήπως κι έρθει τελικά η pole position.

Έτσι, ο Seb πίεσε ίσως πέρα από τα όρια το ιταλικό μονοθέσιο, κατάφερε να βελτιώσει, αλλά μόλις κατά έξι χιλιοστά τον προηγούμενό του χρόνο. Ο 30χρονος είναι ικανοποιημένος από την σημερινή ημέρα, καθώς όλα μπορούν να συμβούν αύριο, ειδικά από τη στιγμή που οι εκκινήσεις των Ferrari είναι παραδοσιακά πολύ καλές, όπως και ο ρυθμός αγώνα της SF70H.

Στον τελευταίο γύρο μου στο Q3, προσπάθησα λίγο περισσότερο. Ο Valtteri δεν ήταν απειλή, οπότε ρίσκαρα λίγο περισσότερο, όμως δεν δούλεψε. Ακόμα κι έτσι, είμαι χαρούμενος με την τρίτη θέση και με την πρώτη σειρά αύριο. Οι εκκινήσεις παραδοσιακά είναι καλές. Η ισορροπία του μονοθεσίου γίνεται όλο και καλύτερη. Υστερούμε λίγο σε απόδοση, αλλά το μονοθέσιο θα πρέπει να είναι λίγο καλύτερο αύριο.

Ο Kimi Raikkonen θα ξεκινήσει τον αγώνα από την δέκατη θέση, έχοντας μπροστά του αργότερους συνδυασμούς, όπως η McLaren, η Williams και η Force India. Ο Vettel πιστεύει ότι η Μαλαισία απέδειξε ότι η ανάκαμψη κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι απολύτως εφικτή, θεωρώντας πως το ίδιο θα συμβεί και αύριο.

Δεν ξέρω ποιος θα είναι ο ρυθμός μας. Έχουμε δει σκαμπανεβάσματα και την προηγούμενη βδομάδα δεν ήμασταν πολύ γρήγοροι. Τώρα επιστρέψαμε στο κανονικό μας επίπεδο. Για ‘μάς, το κανονικό είναι να είμαστε λίγο πιο δυνατοί στον αγώνα σε σχέση με τις κατατακτήριες, έτσι ας δούμε τι θα κάνουμε στην εκκίνηση και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το μονοθέσιο είναι γρήγορο, φάνηκε την προηγούμενη βδομάδα αυτό, ότι δηλαδή, αν ξεκινήσεις από πίσω, μπορείς να επιστρέψεις μπροστά. Είμαι σίγουρος ότι και ο Kimi θα έχει δυνατό αγωνιστικό ρυθμό από εκεί που ξεκινάει.