Η MG ανακοίνωσε πως το XS, το νέο της μικρό συμπαγές crossover θα πωλείται με το όνομα ZS στην αγορά της Αγγλίας. Το ZS σαν όνομα μπορεί να σου θυμίζει κάτι, αφού χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τo 2000 και ήταν ένα μεταλλαγμένο Rover 45. Το ZS ανήκει πλέον στην δημοφιλή κατηγορία των μικρών crossover, έχοντας ως βασικό αντίπαλο το Nissan Juke και τα υπόλοιπα μοντέλα της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Η σχεδίαση του θυμίζει αρκετά Mazda, ειδικά το μπροστινό μέρος που φέρνει αρκετά σε CX-5 ενώ και το υπόλοιπο αμάξωμα μπορεί να θυμίσει κάτι από Mazda2 ή CX-3 ή το Hyundai ix35. To ZS βασίζεται στην πλατφόρμα του μεγαλύτερου SUV της εταιρείας, το GS. Βασικός κινητήρας είναι ο NetBlue 16T, ένας τρικύλινδρος 1000αρης άμεσου ψεκασμού και υπερσυμπιεστή που αποδίδει 123 άλογα και 170 Nm ροπής. Τα χαρακτηριστικά αυτά ίσως σου θυμίζουν τον αντίστοιχο 1000αρη της Opel και μάλλον είναι ο ίδιος κινητήρας, αφού κατασκευάστηκε σε συνεργασία της GM και SAIC εταιρεία όπου και ανήκει η MG. Πιο πάνω στην γκάμα είναι ένας 1,5 λίτρων σε δύο αποδόσεις με 120 και 165 άλογα άλογα. Το ZS προσφέρεται είτε με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με ένα 7-τάχυτο διπλού συμπλέκτη αυτόματο κιβώτιο.

Η Κινέζικη πλέον MG υπερηφανεύεται πως το νέο της αυτοκίνητο διαθέτει ανεπτυγμένη τεχνολογία αφού μέσω φωνητικών εντολών μπορεί να κλείσει η ηλιοροφή, να παίζει μουσική και να ρυθμιστεί η θερμοκρασία. Διαθέτει ακόμα μια μεγάλη ηλιοροφή με μήκος 1,365 χιλιοστά και πλάτος 870 χιλιοστά. Η MG πιστεύει ότι το αυτοκίνητο μπορεί να σταθεί επάξια στον σκληρό ανταγωνισμό αυτής της κατηγορίας.

Το μοντέλο συνοδεύεται με 7 χρόνια εγγύηση ή 80.000 μιλίων (130.00 χλμ περίπου).;