Τρία χρόνια κυριαρχίας απόλαυσε η Mercedes μέχρι πέρυσι, ωστόσο τα πράγματα φέτος είναι διαφορετικά. Οι τεχνικοί στο Brackley έκαναν για μία ακόμα χρονιά πολύ καλή δουλειά με το μονοθέσιο, αλλά οι συνάδελφοί τους στο Maranello τα κατάφεραν εξίσου καλά, με αποτέλεσμα η W08 να τα βρίσκει σκούρα σε κάποιες πίστες, κυρίως στις πιο αργές ή όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές.

Στις περισσότερες περιπτώσεις και σε απόλυτη ταχύτητα, το γερμανικό μονοθέσιο είναι το ταχύτερο του grid. Το πρόβλημα για τους μηχανικούς της Mercedes είναι το ιδανικό set-up, με τον Lewis Hamilton να χαρακτηρίζει «ντίβα» το αυτοκίνητό του. Παρόλο που φτάνουμε στο τέλος της σεζόν, η W08 παραμένει ντίβα σύμφωνα με τον Toto Wolff.

Επιπλέον, το αφεντικό των Γερμανών αρνείται να πάρει κάτι ως δεδομένο, παρόλο που η διαφορά του Hamilton από τον Sebastian Vettel έχει έχει ανοίξει στους 59 βαθμούς. Ο Αυστριακός ξέρει ότι το κακό δεν θέλει πολύ για να έρθει, έτσι επισημαίνει ότι η προσέγγιση της ομάδας του δε θα αλλάξει ούτε στο ελάχιστο μέχρι να τελειώσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι κάτι έχει τελειώσει. Αυτή η χρονιά ήταν μία από τις δυσκολότερες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα για πολύ καιρό, και τώρα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να βεβαιωθούμε ότι η σεζόν θα είναι επιτυχημένη για ‘μάς. Το μονοθέσιό μας εξακολουθεί να είναι μια ντίβα και η τύχη του Sebastian τους τελευταίους τρεις αγώνες δείχνει πόσο γρήγορα αλλάζουν τα πράγματα. Στους αγώνες, πάντα μπορεί να συμβεί κάτι απρόβλεπτο, και μένουν άλλοι 100 διαθέσιμοι βαθμοί. Δεν θα σηκώσουμε το πόδι από το γκάζι μέχρι να κατακτήσουμε τον τίτλο.