Όλα ανοιχτά για το 2018, λέει ο Alonso

Σχετικά άρθρα

Ένα μεγάλο ερωτηματικό για την ερχόμενη σεζόν όσον αφορά την αγορά των οδηγών βρίσκεται πάνω από τη McLaren. Η ομάδα του Woking διέκοψε το συμβόλαιό της με τη Honda και θα συνεχίσει με κινητήρες της Renault για το 2018. Παρ’ όλα αυτά, ο Fernando Alonso δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τις προθέσεις του για την ερχόμενη σεζόν, κατ’ αρχάς αν θα παραμείνει στη Formula 1 και κατά δεύτερον αν θα οδηγεί για λογαριασμό της βρετανικής ομάδας.

Το πιθανότερο είναι να μην αλλάξει τίποτα συγκριτικά με φέτος, όμως ο ίδιος δεν θέλει να αποκλείσει κάτι. Ένας από τους στόχους του Ισπανού είναι το «triple crown», κάτι που προσπάθησε να κάνει πέρυσι στα 500 μίλια της Indianapolis, αλλά ο κινητήρας της Honda είχε διαφορετική γνώμη. Η πρόκληση των άλλων κατηγοριών παραμένει, αφού έτσι δοκιμάζεται πραγματικά ένας κορυφαίος οδηγός.

Όπως έχω πει αρκετές φορές, ένας από τους στόχους μου είναι να είμαι ο καλύτερος οδηγός στον κόσμο, ο πιο ολοκληρωμένος οδηγός στον κόσμο, και γι’ αυτό εξακολουθώ να πιστεύω ότι πρέπει να κερδίσεις και σε άλλες κατηγορίες και ειδικά το «triple crown». Αυτός είναι ένας από τους στόχους μου. Κάποιες φορές, επικεντρωνόμαστε στη Formula 1, επειδή έχει τον καλύτερο ανταγωνισμό στον κόσμο με τη μέγιστη τεχνολογία. Αλλά, υπάρχουν κι άλλες κατηγορίες, με άλλα αυτοκίνητα και λιγότερη τεχνολογία που απαιτούν διαφορετική οδήγηση, διαφορετικές ικανότητες, και αυτό είναι η μέγιστη πρόκληση για κάποιον που ειδικεύεται σε κάτι άλλο.

Παρόλο που έχουν περάσει 11 χρόνια από την τελευταία φορά που ο Alonso κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο ίδιος δεν έχει χάσει το ενδιαφέρον του και τα κίνητρά του για να φτάσει ξανά στην κορυφή. Παράλληλα, ο Ferni δεν αποκλείει τη συμμετοχή του στα 500 μίλια της Indianapolis, προκειμένου να κάνει ό,τι δεν μπόρεσε πέρυσι.

Δεν έχω το μυαλό μου να επικεντρωθώ πλήρως στα IndyCar στο εγγύς μέλλον. Αλλά τα 500 μίλια, μετά από την περσινή μου εμπειρία, είναι ελκυστικά. Κοιτάζω το μέλλον, αλλά δεν ξέρω πού θα βρίσκομαι. Δεν υπάρχει ακόμα κάποια απόφαση. Θα δούμε. Συνεχίζω να έχω όλες τις επιλογές ανοιχτές.

Είναι ένα διαφορετικό κίνητρο. Όταν ξεκινάς, ονειρεύεσαι να δείξεις το ταλέντο σου στον κόσμο και να γίνεις επιτυχημένος στη Formula 1. Τώρα, έχω και πάλι κίνητρα, γιατί υπάρχουν προσδοκίες κάθε φορά που μπαίνω στο μονοθέσιο. Έχω την ευθύνη για τα αποτελέσματα της ομάδας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα