Διαφορετικά κύλησαν τα πέντε πρώτα Grands Prix μετά την καλοκαιρινή διακοπή για το οδηγικό δίδυμο της Mercedes. Ο Lewis Hamilton έχει κερδίσει τους τέσσερις από τους πέντε αγώνες, όσο ο Valtteri Bottas δεν μπορούσε να συναγωνιστεί τον team-mate του. Μάλιστα, δήλωσε πως βρέθηκε στη χειρότερη φάση της καριέρας του, ωστόσο μάλλον αυτό ανήκει στο παρελθόν.

Ο Φινλανδός εμφάνισε ένα διαφορετικό πρόσωπο στην Ιαπωνία. Στις κατατακτήριες, ήταν 332 χιλιοστά πίσω από τον Hamilton, ωστόσο έλαβε ποινή πέντε θέσεων στην εκκίνηση, λόγω μη-προγραμματισμένης αλλαγής κιβωτίου, έτσι ξεκίνησε από την έκτη θέση τον αγώνα. Στο τέλος του αγώνα, πάλεψε για την τρίτη θέση, αλλά τελικά είδε τέταρτος την καρώ σημαία.

Ο 28χρονος πιστεύει ότι οι δυσκολίες που αντιμετώπισε με την W08 έχουν ξεπεραστεί, γεγονός στο οποίο συνέβαλλε και η Mercedes, βοηθώντας τον Bottas να βρει και πάλι τη φόρμα του.

Από τα τελευταία Grands Prix έχω σίγουρα μάθει πολλά και πιστεύω ότι κατάφερα να παρουσιαστώ καλύτερος αυτό το 3ήμερο και να ελέγξω τα προβλήματα που είχα προηγουμένως. Πιστεύω ότι η απόδοσή μου ήταν καλύτερη. Χωρίς την ποινή, θα έπρεπε να ήμασταν σε καλή θέση και ο ρυθμός μου ήταν καλός στον αγώνα. Σίγουρα, νιώθω καλύτερα μετά τον αγώνα, επομένως ανυπομονώ για το Austin. Δεν ήταν εύκολο 3ήμερο μετά από τόσες πολλές δυσκολίες και ευχαριστώ την ομάδα για όλη την υποστήριξη. Νιώθω πολύ πιο σίγουρος τώρα συγκριτικά με τη Μαλαισία.

Η διαφορά του από τον Hamilton έχει ανέβει στους 72 βαθμούς, ενώ αντίθετα πλέον απέχει 13 βαθμούς από τον Sebastian Vettel. Αυτό δημιουργεί προσδοκίες για τη δεύτερη θέση, αν και αυτό είναι δύσκολο, αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο οδηγός της Ferrari θα τα δώσει όλα, προκειμένου να εξαλείψει όλες τις πιθανότητες που έχει για να κατακτήσει τον πέμπτο του τίτλο.

Το βασικό για ‘μένα τώρα είναι το γεγονός ότι η διαφορά από τον Lewis είναι πολύ μεγάλη τώρα. Είναι καλό γι’ αυτόν και ό,τι έγινε με τον Sebastian ήταν πολύ καλό για τη μάχη του για το πρωτάθλημα, αλλά για ‘μένα δεν είναι το ιδανικό. Το μόνο θετικό είναι ότι έχω πλησιάσει τη δεύτερη θέση και, αν πρόκειται να παλέψω για τη δεύτερη ή την τρίτη θέση, η δεύτερη είναι πολύ καλύτερη.

Υπάρχουν ακόμα κάποιοι αγώνες για το τέλος και η διαφορά είναι μικρή, έτσι ανυπομονώ για το Austin. Η προσέγγισή μου θα είναι όπως κάθε 3ήμερο, προσπαθώντας να πάρω τους μέγιστους βαθμούς. Θέλω έναν δυνατό τερματισμό στη σεζόν. Θέλω να έχω δυνατούς αγώνες και το μόνο που θέλω είναι να κερδίσω, οπότε θα ήταν ωραίο αν έπαιρνα τουλάχιστον μία νίκη.