Το Opel Crossland X διαθέσιμο με εργοστασιακό υγραέριο

Σχετικά άρθρα

Η Γερμανική εταιρία ανακοίνωσε ότι ο γαλλικός κινητήρας των 1.200 κ.εκ. πλέον μπορεί να χρησιμοποιεί και LPG ως καύσιμο. Ο τρικύλινδρος κινητήρας αποδίδει 81 άλογα και συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, με την Opel να μην ανακοινώνει τις επιδόσεις του αυτοκινήτου.

Αντ’αυτού, μας κάνει γνωστό ότι το Crossland X με χρήση LPG καταναλώνει 8,4 λίτρα/100 χλμ. εντός πόλης, 6 λίτρα/100 χλμ. εκτός πόλης, με την μικτή κατανάλωση να είναι στα 6,9 λίτρα/100 χλμ. Τα αντίστοιχα νούμερα για όταν τελειώσει το υγραέριο είναι 6,8 λίτρα εντός πόλης, 4,5 λίτρα εκτός αυτής, με την μικτή να ανέρχεται στα 5,4 λίτρα/100 χλμ., ενώ οι εκπομπές CO2 αγγίζουν τα 123 γρ/100 χλμ.

Διάβασε ακόμα: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την υγραεριοκίνηση

Η δεξαμενή του LPG έχει χωρητικότητα 36 λίτρων και τοποθετείται στην θέση της ρεζέρβας, κάτι που σημαίνει ότι δεν επηρεάζεται καθόλου ο χώρος αποσκευών. Με το ρεζερβουάρ καυσίμου και την δεξαμενή του LPG γεμάτες, η εταιρία ανακοινώνει ότι το crossover της έχει αυτονομία 1.300 χλμ.σύμφωνα με τις μετρήσεις του κύκλου NEDC.

Η Opel αναφέρει ότι έχει αναπτύξει ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα πολλαπλών βαλβίδων, που βελτιώνει την εμπειρία οδήγησης σε σύγκριση με την τρέχουσα τεχνολογία των αυτοκινήτων που λειτουργούν με υγραέριο, χάρη σε έναν οπτικό αισθητήρα εγκατεστημένο στην δεξαμενή του LPG για καλύτερη μέτρηση του εναπομένοντος καυσίμου. Για να εξασφαλιστεί η ανθεκτικότητα του κινητήρα στο χρόνο, οι μηχανικοί έχουν τοποθετήσει πιο σκληρές βαλβίδες και δαχτυλίδια βαλβίδων.

Διάβασε ακόμα: Τα οφέλη και οι παραχωρήσεις της χρήσης φυσικού αερίου

Ακόμα, μια άλλη διαφορά μεταξύ του κανονικού Crossland X και αυτού με LPG είναι μια πρόσθετη LED λυχνία στον πίνακα οργάνων, που διατηρείται αναμμένη όταν το crossover κινείται με LPG και σβήνει αυτόματα μόλις το σύστημα μεταβεί στη βενζίνη.

Τέλος, να θυμίσω ότι η μέση τιμή βενζίνης την προηγούμενη εβδομάδα στην Ελλάδα ήταν 1,565 €/λίτρο, ενώ η αντίστοιχη για το LPG 0,798 €/λίτρο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera, και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Επίσημο: Νέο Opel Frontera

Λίγες ημέρες μετά την διαρροή, η Opel παρουσίασε το νέο Frontera. Πρόκειται για ένα μικρό B-SUV που αντικαθιστά το Crossland και θα προσφέρεται με...

Αυτό είναι το νέο Opel Frontera

Διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία του Opel Frontera, με το νέο μικρό B-SUV να παρουσιάζεται μέσα στο επόμενο διάστημα. Το νέο Frontera, ως διάδοχος του...

Πολύ καλή επίδοση για το Opel Corsa στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Opel Corsa δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 79 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο...