Οι αναφορές έγιναν πραγματικότητα και έτσι η μητρική εταιρεία της Google, η Alphabet, ανακοίνωσε πως επενδύει 1 δισ. δολάρια στην Lyft, την διαδικτυακή εταιρεία ταξί και τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της Uber. Η επένδυση θα γίνει μέσω της CapitalG, η οποία αποτελεί επενδυτικό βραχίονα της Alphabet. Η Lyft ανέφερε επίσης ότι ο συνέταιρος της CapitalG, David Lawee θα ενταχθεί στο διοικητικό της συμβούλιο.

Το γεγονός αυτό εκτοξεύει την αποτίμηση της Lyft στα 11 δισ. δολάρια. Η Alphabet δραστηριοποιείται, ήδη, στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης, καθώς κατέχει την Waymo. Από τον περασμένο Μάιο οι δύο εταιρείες, Waymo και Lyft είχαν ανακοινώσει το ξεκίνημα της συνεργασίας τους στο πεδίο των οχημάτων χωρίς οδηγό. Με αυτήν την επένδυσή της η Alphabet φαίνεται να γεφυρώνει την αυτόνομη οδήγηση με την ήδη επιτυχημένη στον τομέα της, Lyft.

Με αυτήν την επενδυτική κίνηση, η πλατφόρμα μεταφοράς επιβατών Lyft, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, θα μπορούσε να ενισχύσει τη θέση της και να εκθρονίσει την Uber, η οποία διαθέτει, σε γενικές γραμμές, την πρωτοκαθεδρία

Η επενδυτική κίνηση της Αlphabet θα επιτρέψει στην εταιρεία να συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία, δίδοντας επιδοτήσεις στους οδηγούς των ταξί, προχωρώντας σε μειώσεις για τους επιβαίνοντες και βελτιώνοντας το μάρκετινγκ της εταιρείας. Η Lyft γνωστοποίησε τον Αύγουστο ότι βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης, καθώς οι υπηρεσίες της είναι διαθέσιμες σε 40 αμερικανικές πολιτείες, καλύπτοντας το 94% του συνολικού πληθυσμού των ΗΠΑ. Η επικείμενη επένδυση ύψους 1 δισ. δολ. θα δώσει τη δυνατότητα στη Lyft να εξασφαλίσει την ανεξαρτησία της το επόμενο χρονικό διάστημα. Κάτι που, όπως επισήμανε και ο διευθύνων σύμβουλός της Tζον Σίμερ, αποτελεί προτεραιότητα της εταιρείας.