Οι γαλλικές αρχές ερευνούν την Fiat Chrysler

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για το κατά πόσο η Fiat Chrysler Automobiles (FCA χειραγώγησε τους ελέγχους εκπομπών ρύπων NOx σε αυτοκίνητά της με κινητήρες πετρελαίου.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η γαλλική δικαστική έρευνα εξετάζει το κατά πόσο η FCA παραπλάνησε τους αγοραστές αυτοκινήτων Fiat, Alfa Romeo, Jeep και Lancia σχετικά με τα επίπεδα εκπομπών καυσαερίου, με τους Γάλλους να έχουν ενδείξεις πως η FCA προσπάθησε να παρεμποδιστεί το έργο ενός από τους ανακριτές, από υπάλληλο του οποίου η εργασία είναι να σημειώνει παραβιάσεις των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών της Γαλλίας.

Οι Γάλλοι εισαγγελείς ξεκίνησαν επίσημη έρευνα στη Fiat Chrysler το Μάρτιο 2017, σχετικά με ισχυρισμούς ότι η αυτοκινητοβιομηχανία εξαπάτησε σε δοκιμές εκπομπών ντίζελ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο επικεφαλής της έρευνας αναφέρει ότι η υποτιθέμενη εξαπάτηση των εκπομπών χρονολογείται ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2009, σε αυτοκίνητα των Fiat, Alpha Romeo και Jeep, αλλά δεν προσδιόρισε σε ποια περίοδο. Η έρευνα εστιάζει στους Euro 6 Multijet II 1,6 και 2 λίτρων αλλά και στους Euro 5 1,3-λίτρων και 2,0-λίτρων.

Στις σχετικές ειδήσεις η FCA έχει υποβάλλει καταγγελία στην αμερικάνικη ρυθμιστική αρχή, ζητώντας αποζημιώσεις από μια ομάδα ναυτιλιακών εταιριών από την Ευρώπη, την Ασία και την Νότια Αμερική, οι οποίες παραδέχτηκαν πως είχαν στήσει καρτέλ και καθόριζαν τις τιμές για την μεταφορά των νέων αυτοκινήτων με τα πλοία τους. Πρόκειται για τις εταιρίας Wallenius Wilhelmsen Logistics AS (WWLO.OL), EUKOR Car Carriers Inc [EUKOR.UL], Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (9101.T), Mitsui O.S.K. Lines Ltd (9104.T), Compania Sud Americana de Vapores VAP.SN και Hoegh Autoliners AS. Η Fiat Chrysler υπέβαλε την καταγγελία της στις 17 Οκτωβρίου. Η FCA ισχυρίζεται πως το καρτέλ ξεκίνησε το 1997 και μέχρι σήμερα της έχει κοστίσει “εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια”.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 12.221 Jeep Cherokee

Η Jeep προχωρά στην ανάκληση 12.221 Cherokee στις ΗΠΑ, παραγωγής μεταξύ 21 Φεβρουαρίου 2022 και 6 Ιουνίου 2022, επειδή το ελατήριο στον μηχανισμό του...

Στο σφυρί το Fiat 500L του Πάπα Φραγκίσκου

Το Σεπτέμβριο του 2015 ο Πάπας Φραγκίσκος όταν επισκέφτηκε τις Η.Π.Α, δεν είχε επιλέξει κάποιο θωρακισμένο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, αλλά ένα ταπεινό...