Η Nissan ανακοίνωσε πως στην φετινή έκθεση του Τόκιο θα παρουσιάσει το Serena e-Power, μια νέα έκδοση του δημοφιλούς minivan, που θα εφοδιάζεται με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης e-Power της Nissan.

Το Serena e-Power θα είναι το δεύτερο μοντέλο της Nissan που θα διαθέτει την συγκεκριμένη τεχνολογία. Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της διάθεσης περισσότερων ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο πλαίσιο του Nissan Intelligent Power, μιας εκ των πτυχών του Nissan Intelligent Mobility, του οράματος της Nissan για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Η τεχνολογία e-Power παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2016, όταν κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία το Nissan Note e-Power. Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης δανείζεται τεχνολογία από το αμιγώς ηλεκτρικό Nissan Leaf, ωστόσο, το e-Power περιλαμβάνει επίσης ένα μικρό κινητήρα βενζίνης που φορτίζει τη μπαταρία, εξαλείφοντας την ανάγκη για εξωτερική φόρτιση.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Serena e-Power θα είναι διαθέσιμη και η τελευταία έκδοση του ProPILOT, της ημι-αυτόνομης τεχνολογίας οδήγησης της Nissan για χρήση σε αυτοκινητόδρομους. Το Serena e-Power πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία την άνοιξη του 2018.