Η Ford ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2017, όπου είδε τα καθαρά της κέρδη να αυξάνονται κατά 67%, καθώς διαμορφώθηκαν στα 1,6 δισ. ή 0,39 δολάρια ανά μετοχή. Αν μάλιστα γίνει η αναπροσαρμογή εξαιρώντας ορισμένα έξοδα, η επίδοση αυξάνεται σε 0,46 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας κατά πολύ τις αντίστοιχες εκτιμήσεις των αναλυτών για 33 cents.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία σε όρους πωλήσεων εμφάνισε στο τρίμηνο καθαρά κέρδη ύψους 1,6 δισ. δολαρίων, λόγω ισχυρότερης τιμολόγησης στα φορτηγά, δυνατών πωλήσεων στα SUV στην αγορά των ΗΠΑ και κερδών-ρεκόρ στην Ασία. Αυτά αντιστάθμισαν τις απώλειες στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές του εξωτερικού. Η Ford εμφάνισε απροσδόκητες ζημιές στην Ευρώπη, ως αποτέλεσμα του Brexit και των επιπτώσεών του στη βρετανική αγορά. Επιπλέον περιορίστηκαν τα περιθώρια της στην Κίνα λόγω πιέσεων στην τιμολόγηση.

Τα λειτουργικά έσοδα της Ford αυξήθηκαν κατά 40%, αγγίζοντας τα 2 δισ. δολάρια, με τα περιθώρια κέρδους να αυξάνονται στη βασική αγορά της Βόρειας Αμερικής. Τα έσοδά αυξήθηκαν στο τρίμηνο κατά 1% και διαμορφώθηκαν σε 36,5 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της Wall Street για 32,8 δισ. δολάρια.

Η Ford αναβάθμισε το ετήσιο guidance και αναμένει λειτουργικά κέρδη 1,75-1,85 δολαρίου ανά μετοχή, από προηγούμενη εκτίμηση για 1,65-1,85 δολάριο. Πρόκειται για ένδειξη πως η εταιρία είναι αισιόδοξη στο ότι τα μέτρα που παίρνει βελτιώνουν τις δραστηριότητές της, τόνισε ο CFO Bob Shanks, μιλώντας στους δημοσιογράφους.