Οι διαρροές από το εργοστάσιο της Chevrolet (Bowling Green στο Kentucky) όπου θα κατασκευάζεται η νέα κεντρομήχανη Corvette ξεκίνησαν και μέλος του Corvette Forum ανέβασε δύο φωτογραφίες που μας δείχνουν τους προφυλακτήρες της νέας γενιάς της Corvette.

Η 8η γενιά του πετυχημένου σπορ αμερικάνικου μοντέλου θα παρουσιαστεί εντός του 2018, με την Chevrolet να επενδύει στο εργοστάσιο της στο Bowling Green του Kentucky περί τα 700 εκ. για τεχνολογική ανάπτυξη και νέο τμήμα βαφής, προκειμένου να προχωρήσει στην κατασκευή της κεντρομήχανης πλατφόρμας, η οποία θα αλλάξει την ιστορία του μοντέλου το οποίο κυκλοφορεί από το 1953.

Με την προαναφερθείσα απόφαση να υποκινείται κυρίως από την θέληση των επικεφαλών να φέρουν νεότερους αγοραστές στις εκθέσεις αυτοκινήτου της Chevrolet και ενδεχομένως να αλλάξουν το αγοραστικό target group της εταιρείας.

Η 8η γενιά της Corvette θα φορά έναν νέο V8 4,0-λίτρων turbo κινητήρα της Αμερικανικής φίρμας ο οποίος θα αποδίδει μεταξύ 450 και 500 ίππων και θα συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο, με την Chevrolet να προσθέτει επιπλέον χαρακτηριστικά όπως λειτουργίες ενεργούς αεροδυναμικής, για καλύτερη απόδοση εντός και εκτός πίστας, ενώ άλλες αναφορές υποδηλώνουν ότι η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει διαφορετικές εκδόσεις για το μοντέλο στις οποίες συμπεριλαμβάνονται μια τετρακίνητη έκδοση και μια ηλεκτρική με το όνομα Corvette E-Ray, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί το 2020.

Η τιμή της C8 θα ξεκινά από 80.000$ και πρόκειται για την αντιπρόταση της Chevrolet στην Honda η οποία μετέχει στην κατηγορία με το NSX.