Μετά το Avalanche πακέτο για τις 911 Turbo και Turbo S, ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος παρουσιάζει ένα νέο -για τα ίδια μοντέλα- το οποίο ονομάζει Gemballa GTR 8XX Evo-R BiTurbo. Αυτό δεν φοράει το πρησμένο bodykit του Avalanche, αλλά οι μηχανικές βελτιώσεις είναι πρακτικά οι ίδιες.

Έτσι, ο 3,8-λίτρων επίπεδος biturbo κινητήρας αποδίδει 828 άλογα, με την ροπή να ξεπερνά τα 950 Nm, ενώ κατάλληλες τροποποιήσεις υπάρχουν στην μετάδοση, στο σύστημα των φρένων, στην αεροδυναμική και στο στήσιμο του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με την Gemballa, το Evo-R επιταχύνει από τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 2,3 δευτ., από τα 0-200 χλμ/ώρα σε 7,5 δευτ., ενώ η τελική του ταχύτητα ξεπερνάει τα 360 χλμ/ώρα.

Για την αύξηση της ιπποδύναμης, ο οίκος έχει τοποθετήσει ενισχυμένες μπίελες και πιστόνια, μεγαλύτερες βαλβίδες, νέα turbo, και εντελώς νέα πολλαπλή εξαγωγής και εξάτμιση. Φυσικά, αλλαγές έχουν γίνει στην αναπνοή του κινητήρα, καθώς επίσης και στην ηλεκτρονική διαχείριση του.

Το κόστος του πακέτο αγγίζει τα €49.800, με το Gemballa GTR 8xx Evo-R BiTurbo να έχει επιδόσεις ανάλογες των hypercars πολλαπλάσιας αξίας.