Όχι, δεν τίθεται θέμα χρημάτων, καθώς για να έχεις στο γκαράζ σου το τελευταίο hypercar της γαλλικής εταιρίας, σημαίνει ότι ο τραπεζικός σου λογαριασμός διαθέτει πολλά, πάρα πολλά μηδενικά. Παρόλα αυτά, η Parmigiani Fleurier θα κατασκευάσει μόλις 10 αντίτυπα του Bugatti Type 390.

H ελβετική εταιρία υψηλής ωρολογοποιίας συνεργάζεται για περισσότερα 10 χρόνια με τη Bugatti και για να γιορτάσει τον ερχομό της Chiron, παρουσίασε το νέο της χρονογράφο. Πρόκειται για τον Parmigiani Fleurier PF-Bugatti 390, με τον σχεδιασμό του να αντλεί στοιχεία από τον κινητήρα της Chiron, ενώ διαθέτει Tourbillon μηχανισμό, και περιγράφεται ως “μπλοκ κινητήρα για τον καρπό”.

Διαθέτει, επίσης, έναν οριζόντιο κυλινδρικό μηχανισμό, που αποτελείται από δύο “βαρέλια” που εκτελούν το μεγαλύτερο μέρος του έργου, και “μεταδίδονται” στον περιστρεφόμενο σκελετό μέσω τριών πλανητικών μηχανισμών, με μια διάταξη μοναδική για την ωρολογοποιία. Ακόμα, περιλαμβάνει εννέα από τα μικρότερα ρουλεμάν του κόσμου, με διάμετρο μόλις 1,28 χιλιοστών, και ενώ υπάρχουν δώδεκα κεραμικές σφαίρες διαμέτρου μόλις 0,2 χλστ.

Μπορεί να μείνει ανέγγιχτο για πάνω από τρεις ημέρες, και να δείχνει κανονικά την ώρα, ενώ είναι ανθεκτικό στο νερό σε βάθος 30 μέτρων. Ο μηχανικός είναι ενσωματωμένος σε μια αρθρωτή κάσα φτιαγμένη από ροζέ χρυσό ή λευκόχρυσο 18 καρατίων, με το λουράκι να είναι της Hermès, από δέρμα αλιγάτορα.

Θεωρητικά θα μπορούσα να συνεχίσω να αναφέρω όλα τα 302 μεμονωμένα στοιχεία του ρολογιού, αλλά ούτε ειδικός είμαι, ούτε νομίζω θα είχε νόημα. Τιμή δεν ανακοινώθηκε, αλλά φήμες θέλουν να κοστίζει 1 εκατ. ευρώ.