Για ακόμη μια φορά, υψηλόβαθμο στέλεχος της Mazda βάζει τέλος στις φήμες περί πιθανής παρουσίασης ενός νέου RX μοντέλου.

Από το Τόκιο όπου βρέθηκε ο Kiyoshi Fujiwara, ο επικεφαλής του τμήματος εξέλιξης και ανάπτυξης της Mazda, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως η Mazda δεν θα βγάλει ένα σπορ μοντέλο με περιστροφικό μοντέλο το 2020, μιας και δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα κεφάλαια που χρειάζονται για την ανάπτυξη και τη κατασκευή του μοντέλου.

Ο Mitsuo Hitomi, ο υπεύθυνος του τεχνικού κέντρου ερευνών και επικεφαλής των κινητήρων της Mazda, άφησε να εννοηθεί πως στο μέλλον η Mazda θα μπορούσε να βγάλει στην αγορά ένα τέτοιο μοντέλο. Αυτό θα εξαρτηθεί από την επιτυχία του Skyactiv-X κινητήρα, επιτυχία που θα γεμίσει με χρήματα τα ταμεία της Mazda, έτσι ώστε η εταιρία να επενδύσει πάνω στο νέο RX μοντέλο που θα φορά έναν νέο περιστροφικό κινητήρα.

Ο Hitomi είπε πως ο επόμενος περιστροφικός κινητήρας της Mazda θα προσφέρεται ως ranger extender στο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που ετοιμάζει για το 2019.