Μπορεί η Pagani σαν εταιρία να υφίσταται από το 1992, όμως το πρώτο αυτοκίνητο (η C12) που βγήκε από το εργοστάσιο της εταιρίας στη Modena ήταν το 1999. Και παρότι μπορεί να μην σου φαίνονται πολλά χρόνια, η ιταλική εταιρία ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι ξεκινά το επίσημο πρόγραμμα αποκατάστασης των “παλιών” αυτοκινήτων της.

Το πρόγραμμα ονομάζεται Pagani Rinascimento, και σκοπός είναι η επιθεώρηση και να αποκατάσταση των Zonda, ώστε να είναι πάντα στην κατάσταση που έφυγαν από το εργοστάσιο όταν ήταν καινούργια.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποκατάστασης, η Pagani θα καταγράφει εικόνες, σχέδια και τεχνικά δεδομένα, τα οποία θα συλλέγονται και θα ταξινομούνται σε ένα βιβλίο του Pagani Rinascimento. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία και παραδίδεται το αυτοκίνητο στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, θα παίρνει μαζί του και την πιστοποίηση, ώστε να το έχει οποιοσδήποτε μελλοντικός αγοραστής.

Σύμφωνα με την Pagani, κάποιοι ιδιοκτήτες της Zonda έχουν πάνω από 100.000 χλμ. στο οδόμετρο τους, με την ιταλική εταιρία να έχει παραδώσει συνολικά στην ιστορία της 137 αυτοκίνητα.