Η Subaru ανακοίνωσε πως κατασκεύασε δύο νέες πίστες στην Ιαπωνία, προκειμένου να διεξάγει εκεί δοκιμές για την ανάπτυξη της αυτόνομης τεχνολογίας και του συστήματος υποστήριξης οδηγών EyeSight.

Η μία πίστα διαθέτει διαδρομή 4,2 χλμ, με τέσσερις λωρίδες, ομαλές καμπύλες, εισόδους και εξόδους, όπως και διαχωριστικό τσιμεντένιο στηθαίο, προκειμένου να προσομοιώνει τις συνθήκες αυτοκινητοδρόμων.

Η πίστα αυτή συνδυάζεται με μια πίστα που προσομοιώνει αστικό περιβάλλον, με μια λωρίδα ανά κατεύθυνση, διασταυρώσεις και κυκλικούς κόμβους.

Οι νέες πίστες αποτελούν τμήμα του Bifuka Proving Ground της Subaru στο νησί Hokkaido. Η εγκατάσταση ξεκίνησε την λειτουργία της το 1995, αρχικά για να διεξάγονται δοκιμές σε κρύες καιρικές συνθήκες, ενώ το 2003 η Subaru πρόσθεσε εκεί μια πίστα υψηλής ταχύτητας. Μαζί με τις νέες πίστες, η Subaru κατασκεύασε ένα νέο κτίριο γραφείων, ενώ αναβάθμισε και τις υπάρχουσες πίστες.

Η Subaru ετοιμάζει ένα σύστημα αποφυγής συγκρούσεων σε διασταυρώσεις, και ένα σύστημα αυτόματης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, που σχεδιάζει να τα περάσει στη παραγωγή το 2020.

  • SAMURAI-66

    Ερχονται κοντα μας με ρυθμους καταιγιστικους τα και σε λιγο θα ειμαστε απλη επιβατες στης ανετες πολυθρονες στο εσωτερικο τους!
    Απιστευτο περιβαλλον γυρω απο την καινουργια πιστα,αν πεσει και χιονι στο βορειο συνηθως χαμηλης θερμοκρασιας νησι της ιαπωνιας που ειναι συνηθισμενο φαινομενο τους περισσοτερους μηνες του ετους θα ειναι μαγικη εικονα την ωρα των δοκιμων….ξερουν που χτιζουν μοναδες οι τεχνιτες της subaru!