Η Nissan ανακοίνωσε σήμερα πως προχώρησε στην αναστολή ολόκληρης της παραγωγής των αυτοκινήτων της στα εργοστάσιά της στην Ιαπωνία, τα οποία προορίζονται για την τοπική αγορά. Η απόφαση αυτή σχετίζεται με την πρόσφατη ανάκληση περίπου 1,2 εκατ. οχημάτων.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς παρά την πρόσφατη ανακάλυψης του προβλήματος, οι πιστοποιήσεις οχημάτων από μη εξουσιοδοτημένους εργαζόμενους συνέχισε να υφίσταται σε ορισμένες εγκαταστάσεις.

Έτσι η Nissan θα σταματήσει τη παραγωγή των αυτοκινήτων και στα έξι εργοστάσιά της στην Ιαπωνία για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, προκειμένου να λύσει το πρόβλημα που έχει προκύψει. Τα ανακληθέντα οχήματα, που είχαν παραχθεί μεταξύ Οκτωβρίου 2014 και Σεπτεμβρίου 2017, θα επανεξεταστούν από την Nissan. Ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Hiroto Saikawa, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, τόνισε ότι θα πρέπει να περιμένουν ένα μήνα για να διαπιστώσουν την αιτία για τους ατελείς ελέγχους. Η ανάκληση αναμένεται να κοστίσει στη Nissan κοντά στα 25 δισ. γιεν (190 εκατ. ευρώ).

H Nissan θα συνεχίσει το διάστημα αυτό να κατασκευάζει αυτοκίνητα στα εργοστάσιά της, τα οποία θα πουληθούν σε αγορές εκτός Ιαπωνίας.

 • shaoqing14

  Kαι εδω μερικα κεφαλακια των υπευθυνων-ανευθυνων θα πρεπει να κοπουν!

 • SAMURAI-66

  Σωστα σωστοτατα και μαλιστα ισως αργησαν αφου απο την πρωτη στιγμη που εγινε γνωστο το προβλημα θα επρεπε να ληφθει αυτη η αποφαση.
  Το κοστος τεραστιο για την εταιρεια οι ζωες των ανθρωπων ομως που πιθανον θα πληρωναν το τιμημα της ανοησιας τους πολλαπλασιο και βεβαια αναντικαταστατο!

 • Mika

  Προφανως για αγορες εκτος Ιαπωνιας εχουν αλλα στανταρτς και συνεχιζουν τη παραγωγη…..

 • Demetrios Hadjinicolaou

  Μήπως εἶναι καθαρῶς γραφειοκρατικὸ/τυπικὸ τὸ θέμα; Ἂν στὴν οὐσία δὲν προέκυψε πρόβλημα μετὰ τόσα ἔτη, τί στὴν εὐχὴ σημαίνει «ἐξουσιοδοτημένο προσωπικό»; Καὶ αὐτοὶ ποὺ διενήργησαν τοὺς ἐλέγχους τί ἦταν, περαστικοί;