Έχεις την πανέμορφη 550 Spyder ή την 959, ή οποιαδήποτε άλλο μοντέλο της γερμανικής εταιρίας από την 356 μέχρι και την Carrera GT και όπως είναι φυσικό, τρέμει το φυλλοκάρδι σου σε κάθε βόλτα, μη τυχόν δεν βρεις το αυτοκίνητο εκεί που το πάρκαρες.

Η λύση υπάρχει και την έχει η Porsche, τοποθετώντας στο κλασικό σου sportscar ειδικό μηχάνημα εντοπισμού θέσης. Το ονομάζει Porsche Classic Vehicle Tracking System, και πρακτικά είναι ένα GPS tracker. Η συσκευή κρύβεται σε άγνωστο σημείο εντός του αυτοκινήτου και ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη και το κέντρο ασφαλείας της Porsche αν το όχημα κλαπεί ή αποσυνδεθεί η μπαταρία του. Με την επιβεβαίωση του ιδιοκτήτη, το σύστημα επικοινωνεί με τις τοπικές αρχές και τους παρέχει την τοποθεσία του οχήματος για να ελεγχθεί και να γίνει η ανάκτηση του οχήματος.

Επιπλέον, ο κινητήρας μπορεί ακόμη και να απενεργοποιήθεί εξ αποστάσεως, με το σύστημα παρακολούθησης να σου δίνει τη δυνατότητα ενεργοποίησης -μέσω εφαρμογής- να αποθηκεύσεις πληροφορίες διαδρομής, γεωγραφικά όρια και όρια ταχύτητας, εντός των οποίων θα μπορεί να οδηγήσει κάποιος άλλος το όχημα.