Πριν από μία εβδομάδα, το αφεντικό της Ferrari, Sergio Marchionne, απείλησε ανοιχτά με αποχώρηση της ιταλικής εταιρείας από τη Formula 1. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τους προτεινόμενους κανονισμούς για τους κινητήρες του 2021, οι οποίοι κάνουν λόγο για συγκεκριμένες προδιαγραφές σε μερικά στοιχεία του power unit, γεγονός που δεν αρέσει στη Scuderia.

Ο Marchionne δήλωσε πως η ομάδα του δεν πρόκειται να συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα που θα μοιάζει με το NASCAR, εκεί όπου τρέχουν τυποποιημένα αγωνιστικά. Το αφεντικό της Formula 1, Chase Carey, απαντάει στον αφεντικό των Ιταλών, λέγοντας πως δεν πρόκειται η Formula 1 να γίνει όπως το NASCAR, απλώς θέλει όλες οι ομάδες να έχουν ευκαιρία για νίκη, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να υπάρξει σύγκλιση στην απόδοση των μονοθεσίων.

Στην πραγματικότητα, δε νομίζω ότι έχουμε διαφορετική άποψη από τη Ferrari. Δεν προσπαθώ να υποτιμήσω το NASCAR, αλλά δεν σχεδιάζουμε να γίνουμε NASCAR. Δε θέλουμε να τυποποιήσουμε τα μονοθέσια. Δε θέλουμε 20 ίδια μονοθέσια να κάνουν γύρους και το μόνο που να υπάρχει διαφορετικό να είναι ο οδηγός. Θέλουμε όλες οι ομάδες να μπορούν να δημιουργούν μοναδικά μονοθέσια, μοναδικούς κινητήρες και μοναδικά σασί.

Επιπλέον, ο Αμερικανός σκοπεύει να δώσει ένα διαφορετικό πρόσωπο στο άθλημα, ώστε να περιλαμβάνει περισσότερες συγκινήσεις και δραματικούς αγώνες, ώστε να αυξηθεί το ενδιαφέρον του κόσμου για τη Formula 1 και τα Grands Prix.

Θέλουμε οι ομάδες να ανταγωνίζονται για τη νίκη, αλλά θέλουμε όλες οι ομάδες να έχουν αυτή την ευκαιρία. Δεν πρόκειται να είναι ίσες, πάντα θα υπάρχει το φαβορί που θα ξεχωρίζει, αλλά σε βάθος χρόνου θέλουμε οι ομάδες να νιώθουν ότι όλοι έχουν την ευκαιρία να παλέψουν γι’ αυτό. Τα αθλήματα δημιουργούνται για το απροσδόκητο, οπότε θέλουμε ένα άθλημα που να είναι απροσδόκητο. Χρειάζεσαι ανταγωνισμό, χρειάζεσαι το άγνωστο, χρειάζεσαι σπουδαίους τερματισμούς, χρειάζεσαι ιστορίες και δράματα. Θα πρέπει να το δημιουργήσουμε αυτό.

 • Gestione Sportiv@

  Η Libery Media δεν θέλει τυποποιημένα μέρη για τα PU των ομάδων, αλλά αυτό προωθεί.
  Η πραγματικότητα είναι μία και αυτή είναι ότι, η F1 γίνεται σταδιακά F2 αποτελούμενη από τους κορυφαίους οδηγούς του κόσμου (και από αυτούς ΟΧΙ όλοι) με τα σήματα των μονοθεσίων να είναι από κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες και τα υπόλοιπα μέρη να είναι fix για όλους……….
  Όμως, μετά την πρόταση για τυποποίηση κάποιων μερών του PU, στην χθεσινή συνεδρίαση της FOM έπεσε στο τραπέζι και η πρόταση για το “Budget Cup”.
  Η F1 πήρε την κάτω βόλτα, όμορφή μου Παναγιώτα!!!!!!!!

  • Anestis Genk

   Κάπνισμα, ποτά, μπαντιλίκια με 300, γκομενάκια κα θάνατος(για όσους δεν θέλουν μεροκάματος:P), γι’αυτό η F1 έγινε αυτό που έγινε. Αν θέλουν να την κάνουν βιολογική χωρίς λιπαρά, τότε θα την βλέπουν μόνοι τους. Τον schumi στην Ελλάδα τον ξέρει ο καθείς, Vettel Hamilton, ελάχιστοι.

 • xtra

  κοιτα παντως , χρειαζεται και απροσδοκητες προσπερασεις , απροσδοκητες ιπποδυναμεις , απροσδοκητες πιστες και απροσδοκητες τεχνολογικες λυσεις.

  Η φορμουλα 1 ειναι βαρετη για πολλους λογους ακομα

 • Προσπαθούν να δημιουργήσουν προσπεράσεις και συγκινήσεις με τεχνητά μέσα. Κάτι σαν τεχνητό χιόνι… ξενέρωτο. V10 ατμοσφαιρικά, NO drs NO kers NO tire manage και όποιος μπορεί. Απλά τα πράγματα.
  Υ. Γ. Το μουστάκι του σαν μπροστινή πτέρυγα είναι.