Το αφεντικό της F1 απαντάει στη Ferrari

Σχετικά άρθρα

Πριν από μία εβδομάδα, το αφεντικό της Ferrari, Sergio Marchionne, απείλησε ανοιχτά με αποχώρηση της ιταλικής εταιρείας από τη Formula 1. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τους προτεινόμενους κανονισμούς για τους κινητήρες του 2021, οι οποίοι κάνουν λόγο για συγκεκριμένες προδιαγραφές σε μερικά στοιχεία του power unit, γεγονός που δεν αρέσει στη Scuderia.

Ο Marchionne δήλωσε πως η ομάδα του δεν πρόκειται να συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα που θα μοιάζει με το NASCAR, εκεί όπου τρέχουν τυποποιημένα αγωνιστικά. Το αφεντικό της Formula 1, Chase Carey, απαντάει στον αφεντικό των Ιταλών, λέγοντας πως δεν πρόκειται η Formula 1 να γίνει όπως το NASCAR, απλώς θέλει όλες οι ομάδες να έχουν ευκαιρία για νίκη, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να υπάρξει σύγκλιση στην απόδοση των μονοθεσίων.

Στην πραγματικότητα, δε νομίζω ότι έχουμε διαφορετική άποψη από τη Ferrari. Δεν προσπαθώ να υποτιμήσω το NASCAR, αλλά δεν σχεδιάζουμε να γίνουμε NASCAR. Δε θέλουμε να τυποποιήσουμε τα μονοθέσια. Δε θέλουμε 20 ίδια μονοθέσια να κάνουν γύρους και το μόνο που να υπάρχει διαφορετικό να είναι ο οδηγός. Θέλουμε όλες οι ομάδες να μπορούν να δημιουργούν μοναδικά μονοθέσια, μοναδικούς κινητήρες και μοναδικά σασί.

Επιπλέον, ο Αμερικανός σκοπεύει να δώσει ένα διαφορετικό πρόσωπο στο άθλημα, ώστε να περιλαμβάνει περισσότερες συγκινήσεις και δραματικούς αγώνες, ώστε να αυξηθεί το ενδιαφέρον του κόσμου για τη Formula 1 και τα Grands Prix.

Θέλουμε οι ομάδες να ανταγωνίζονται για τη νίκη, αλλά θέλουμε όλες οι ομάδες να έχουν αυτή την ευκαιρία. Δεν πρόκειται να είναι ίσες, πάντα θα υπάρχει το φαβορί που θα ξεχωρίζει, αλλά σε βάθος χρόνου θέλουμε οι ομάδες να νιώθουν ότι όλοι έχουν την ευκαιρία να παλέψουν γι’ αυτό. Τα αθλήματα δημιουργούνται για το απροσδόκητο, οπότε θέλουμε ένα άθλημα που να είναι απροσδόκητο. Χρειάζεσαι ανταγωνισμό, χρειάζεσαι το άγνωστο, χρειάζεσαι σπουδαίους τερματισμούς, χρειάζεσαι ιστορίες και δράματα. Θα πρέπει να το δημιουργήσουμε αυτό.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...