To νέο Nissan Leaf πουλάει “σαν ζεστό ψωμί”

Σχετικά άρθρα

Το είδαμε χθες στο περίπτερο της Nissan, στην φετινή Αυτοκίνηση και καταλάβαμε από πρώτο χέρι γιατί συμβαίνει αυτό. Παρότι τα νούμερα πωλήσεων είναι συγκεχυμένα, ένα είναι το συμπέρασμα: η δεύτερη γενιά του Leaf θα φέρει ακόμα πιο κοντά την ηλεκτροκίνηση στη ζωή μας. Στην Ελλάδα αναμένεται από τον Μάιο του 2018 και παρότι ακόμα τίποτα δεν είναι φιξαρισμένο, η τιμή του δεν αναμένεται να πλησιάζει τις €40.000, στην πιο ακριβή έκδοση εξοπλισμού.

Πρόσφατα αναφέραμε ότι οι νέες πωλήσεις του πλησίαζαν σχεδόν τις 4.000 μονάδες (3.629 για να είμαι πιο ακριβείς) στον πρώτο μήνα του στην Ιαπωνία, και περίπου ίδιο νούμερο και στην Ευρώπη. Αλλά το νούμερο είναι ακόμα καλύτερο, καθώς εάν εξετάσουμε τις παραγγελίες, όχι τις μη-επιστρέψιμες προκαταβολές, αλλά τις πραγματικές παραγγελίες που κατατέθηκαν μέσω των αντιπροσώπων, τα νούμερα αυξάνονται.

Αυτό δεν μας εκπλήσσει, καθώς το Leaf είναι το #1 ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πωλείται παγκοσμίως, και η νέα γενιά λέγεται ότι κατάφερε 14.000, 19.000 ή ακόμα και 23.000 μονάδες κατά τον πρώτο μήνα της διαθεσιμότητας του.

Ορισμένες αναφορές σημειώνουν ότι συνολικά στην Ιαπωνία υπήρξαν 9.600 παραγγελίες, μόνο τον Οκτώβριο, με τη Nissan να εκπληρώνει 3.629 εξ’αυτών, καθώς στη συνέχεια είχε να αντιμετωπίσει το σκάνδαλο επιθεώρησης, που σταμάτησε τις παραδόσεις σχεδόν σε όλα τα μοντέλα της Ιαπωνίας.

Αν δεν είχε συμβεί αυτό στις 19 Οκτωβρίου, πιθανότατα θα είχε παραδώσει όλες τις παραγγελίες και στην Ευρώπη θα είχαν ξεπεράσει τις 4.000 πωλήσεις, κάτι που σημαίνει ότι συνολικά θα ήταν κοντά στις 14.000 παραδόσεις. Όμως, οι παραγγελίες υπάρχουν.

Σύμφωνα με το μέσο Daily Kanban, όταν οδήγησε το αυτοκίνητο στην Ιαπωνία, στις 2 Οκτωβρίου, η Nissan είχε δεχτεί 19.000 παραγγελίες μόνο στην εγχώρια αγορά. Θεωρητικά μια παραγγελία μετατρέπεται σε πώληση, όταν η εταιρία παραδώσει το αυτοκίνητο. Έτσι, αν στην πραγματικότητα είναι 19.000 μόνο στην Ιαπωνία, μαζί με αυτές της Ευρώπης, ο αριθμός φτάνει τις 23.000 μονάδες για το νέο Leaf, κατά τον πρώτο μήνα διαθεσιμότητάς του.

Και η Nissan τρίβει τα χέρια της…

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Η Stellantis επενδύει €100 εκατ. για νέα μπαταρία του Fiat 500e

Η Stellantis ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 100 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή μιας νέας μπαταρίας για το Fiat 500e, που θα αυξήσει την αυτονομία...