Πριν ένα χρόνο, ο CEO της SsangYong, Choi Johng-sik είχε δηλώσει ότι θέλει τα μοντέλα της Κορεατικής εταιρίας να πατήσουν τους δρόμους των Η.Π.Α. μέχρι το 2020. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις του γενικού διευθυντή της μάρκας, Pawan Goenka, τονίζοντας πριν λίγες ημέρες ότι περιμένουν την έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο για να γίνει μια ανακοίνωση.

Αυτή λέγεται ότι θα γίνει στις 20 του μήνα και θα αφορά ένα νέο εργοστάσιο στο Detroit των Η.Π.Α. Αυτό θα κατασκευάζει τα μοντέλα της SsangYong και δεν θα έχει καμία σχέση με τα σχέδια της Mahindra (μητρική εταιρίας της SsangYong) να παράγει off-road οχήματα στην Αμερική.

Το ένα από τα δύο αυτοκίνητα θα είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του Tivoli, ενώ το δεύτερο θα είναι μια νέα παραλλαγή του Korando, με τα δύο μοντέλα να κατασκευάζονται πάνω στην ίδια πλατφόρμα, να προσφέρονται με δικίνιτες και τετρακίνητες εκδόσεις και να εξοπλίζονται με δύο νέους τετρακύλινδρους turbo κινητήρες βενζίνης 1.500 και 2.000 κ.εκ απόδοσης 162 και 220 ίππων αντίστοιχα, ειδικά σχεδιασμένοι για την αγορά των Η.Π.Α.