Μόλις 50 C-Type κατασκεύασε η Jaguar γι’αυτό και είναι το πιο περιζήτητο μοντέλο της Βρετανικής φίρμας. H αγωνιστική έκδοση της XK120 roadster είναι αυτή που χάρισε στην βρετανική εταιρία τις δύο πρώτες νίκες στο Le Mans, στα χέρια του Sir Stirling-Moss το 1952.

Κάπως έτσι καταλαβαίνεις γιατί ο οίκος RM Sotheby’s πιστεύει πως η συγκεκριμένη, που θα δημοπρατήσει στη Νέα Υόρκη τον ερχόμενο Δεκέμβριο, θα πιάσει τα 5,5 με 7 εκατ. δολάρια.

Πρόκειται για την C-Type με αριθμό σασί XKC 007, που παραδόθηκε στον Charles Hornburg το 1952, διανομέα της Jaguar στη δυτική ακτή της Αμερικής. Αυτός δεν την πούλησε, καθώς ήθελε να δείξει για τι ήταν ικανή η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ο Phil Hill οδήγησε το αυτοκίνητο από την California στο Wisconsin, συμμετέχοντας στον εθνικό αγώνα SCCA της Road America, στη λίμνη Elkhart, νικώντας τον αγώνα. Το αυτοκίνητο συνέχισε να τρέχει σε διάφορους αγώνες σε ολόκληρη την Αμερική, με αρκετή επιτυχία, πριν καταλήξει σε χέρια συλλεκτών.