Σε δύο εβδομάδες από σήμερα η BMW θα παρουσιάσει το i8 Roadster στο περιθώριο της έκθεσης του Λος Άντζελες και σε ένα νέο teaser video, μας δείχνει το πως δοκιμάζει αλλά και το πως κατασκευάζει το μοντέλο στο εργοστάσιό της στην Λειψία. Από το video διακρίνεται η μαλακή υφασμάτινη ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή, η οποία ανοιγοκλείνει σε 14 δευτ. με ταχύτητες μέχρι και 60 χλμ/ώρα.

Μηχανικά, το υβριδικό σύστημα του αυτοκινήτου θα αποτελείται από έναν 1.500αρη τρικύλινδρο κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα, με την συνολική απόδοση να φημολογείται ότι θα αγγίξει τα 400 άλογα.

Μαζί με την αυξημένη απόδοση, το BMW i8 Roadster θα διαθέτει και μια νέα μπαταρία, διπλάσιας χωρητικότητας. Έτσι, από τα 7,1 kWh της σημερινής, η νέα θα φτάνει περίπου 14 kWh. Μια αντίστοιχη αναβάθμιση αναμένεται να αποκτήσει μελλοντικά και το i3, με την μπαταρία των 22 kWh να μεγαλώνει στα 43,2 kWh.

Ακόμα, η BMW παράλληλα έχει βελτιώσει την ανάρτηση του μοντέλου, ενώ θα προσφέρει και τις νέες ζάντες κατασκευασμένες από carbon και αλουμίνιο, μειώνοντας έτσι το αναρτώμενο βάρος κατά 25%. Εξωτερικά θα φέρει ελαφρώς διαφορετικούς προβολείς, ενώ τα πίσω καθίσματα έχουν αφαιρεθεί και έχουν δώσει την θέση τους σε έναν χώρο αποθήκευσης, με τα μπροστά καθίσματα να βελτιώνονται σε σχέση με αυτά του i8, προσφέροντας καλύτερη πλευρική στήριξη, περισσότερη άνεση, ενώ διαθέτουν και μνήμες. Στο εσωτερικό επίσης θα συναντάμε τη νέα γενιά του iDrive, όπως επίσης και έναν νέο πίνακα οργάνων.