Στα τέλη του 2018 ολοκληρώνεται το τωρινό συμβόλαιο του Daniel Ricciardo με τη Red Bull Racing, έτσι το μέλλον του Αυστραλού θα μείνει μετέωρο εντός της σεζόν. Είναι πιθανό να παραμείνει στο Milton Keynes, όπως συνέβη με την περίπτωση του Max Verstappen, ο οποίος υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2020.

Η Mercedes είναι δυνητικά μια επιλογή, με τον ίδιο να θέλει την πρόκληση του να τα βάλεις με τον Lewis Hamilton, ενώ και ο Βρετανός θα ήθελε να αγωνιστεί δίπλα στον Ricciardo. Επιπλέον, μια επιλογή θα μπορούσε να είναι και η Ferrari, αφού πιθανότατα ο Kimi Raikkonen θα αποχωρήσει από τη Formula 1 σε έναν χρόνο, όμως ο 28χρονος λέει πως ο Sebastian Vettel μπορεί να μην τον θέλει δίπλα του.

Δεν είμαι σίγουρος ότι θα με διάλεγε. Δεν ξέρω αν έχει τη δύναμη να πει στην ομάδα ποιον θέλει, αλλά δεν πρόκειται να το σκεφτώ. Το μόνο που με νοιάζει είναι να συνεχίσω να οδηγώ σε αυτό το υψηλό επίπεδο και αυτό θα καθορίσει το πεπρωμένο μου.

Η αυστριακή ομάδα θέλει να διατηρήσει τους οδηγούς της, αλλά ο ίδιος δηλώνει πως θα πρέπει να περιμένει μέχρι τις αρχές του 2018, ώστε να λάβει την τελική του απόφαση, για την παραμονή του ή όχι στο Milton Keynes.

Είναι πολύ ωραίο να το ακούς αυτό, θέλουν να κρατήσουν εμένα και τον Max για πολύ καιρό στην ομάδα. Δεν βιάζομαι. Σέβομαι πολύ τη Red Bull, όμως θέλω λίγο ακόμα χρόνο για να αναλύσω τα πάντα, προκειμένου να καταλάβω πώς θα κινηθεί η αγορά. Θέλω να είμαι στο καλύτερο μονοθέσιο, στο καλύτερο μέρος για να κερδίσω. Ίσως είναι η Red Bull. Όπως είπα, θέλω χρόνο για να δω, μέχρι τις χειμερινές δοκιμές και τους πρώτους αγώνες του 2018.

Ο Ricciardo ρωτήθηκε, επίσης, και για το αν ονειρεύεται να οδηγήσει για λογαριασμό της Ferrari. Ο ίδιος εξηγεί ότι όνειρό του είναι να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Formula 1.

Αν πω ότι δεν είναι όνειρο, θα φανεί ότι δεν ενδιαφέρομαι. Αλλά, η λέξη «όνειρο» είναι κάπως βαριά. Το όνειρό μου είναι να κερδίσω το παγκόσμιο πρωτάθλημα και να είμαι στο καλύτερο μονοθέσιο, οπότε δεν ξέρω την απάντηση.