Η κινέζικη SAIC, η εταιρία που έχει στο χαρτοφυλάκιό της, τις MG, Roewe, Maxus και Yuejin, στο περιθώριο της έκθεσης στη πόλη Guangzhou της Κίνας, παρουσίασε επίσημα τη νέα γενιά του MG6.

Το μοντέλο βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα του Roewe i6 και εκτός από την κινέζικη αγορά, θα πωλείται και στη βρετανική.

Το μοντέλο αποκτά φρέσκια εμφάνιση με LED φώτα ημέρας και στο εσωτερικό υπάρχει τριάκτινο τιμόνι, οθόνη αφής με σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Zebra 2.0, εκκίνηση κινητήρα με κουμπί, σπορ καθίσματα και δερμάτινες επενδύσεις. Επίσης υπάρχει μεγάλη οθόνη 10,1″ του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3″, υποστήριξη φωνητικών εντολών, ηλεκτρικό χειρόφρενο και άλλα.

Χρησιμοποιεί την πλατφόρμα που συναντάμε και στο Roewe i6 και προσφέρεται με τον 1.500αρη turbo κινητήρα απόδοσης 165 ίππων που συνδυάζεται είτε με 6-τάχυτο μηχανικό, είτε με 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Διαθέσιμος είναι επίσης ένας 1.000αρης τριών κυλίνδρων κινητήρας βενζίνης, όπως και ένας υβριδικός, ο οποίος συνδυάζει τον τρικύλινδρο 1.000αρη βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα. Συνδυαστικά το σύνολο αποδίδει 228 άλογα με 622 Nm ροπής, ενώ καταναλώνει μόλις 1,5 λίτρο βενζίνης ανά 100 χλμ.