Η Bentley παρουσίασε το Grand Convertible

Σχετικά άρθρα

Η Bentley στην έκθεση του Los Angeles του 2014 έκανε το ντεμπούτο του Grand Convertible concept, και τώρα βλέπουμε την έκδοση παραγωγής του μοντέλου, που δεν είναι τίποτα άλλο από την ανοιχτή έκδοση της Mulsanne.

Σύμφωνα με την εταιρία, αποτελεί την “απόλυτη έκφραση Βρετανικής πολυτέλειας στο αυτοκίνητο” και το “πιο σοφιστικέ cabrio που δημιουργήθηκε ποτέ από την Bentley”.

Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε μπλε χρώμα (Moroccan blue), ενώ η μάσκα, το καπό, το πλαίσιο του παρμπρίζ και η οροφή είναι βαμμένα σε ασημί χρώμα (frosted silver). To design είναι γνώριμο, απλά ο αριθμός των θυρών έχει μειωθεί κατά δύο και η μεταλλική σταθερή οροφή έχει αντικατασταθεί με υφασμάτινη. Το εσωτερικό, φωνάζει πολυτέλεια με άφθονο δέρμα και ξύλο, και πίσω από τους πίσω επιβάτες υπάρχει ξύλινο “κατάστρωμα”, που όπως μας λέει η εταιρία είναι το μεγαλύτερο κομμάτι ξύλου που έχει τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο.

Το μεταξόνιο της Grand Convertible είναι 10 εκατοστά μικρότερο από αυτό της Mulsanne και κάτω από το μεγάλο καπό, βρίσκεται ένας 6,75 λίτρων V8 κινητήρας που παράγει 530 άλογα και 1.100 Nm ροπής, με την εταιρία να αναφέρει ότι έχει αβίαστες επιδόσεις για να ταιριάζουν στο ασύγκριτο στυλ του.

Τέλος, η Bentley αναφέρει ότι το αυτοκίνητο θα βγει στην παραγωγή σε μόλις 19 μονάδες, που θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους μέχρι το 2019, αφού πρώτα αυτοί αποχωριστούν από τον τραπεζικό τους λογαριασμό περί των €3 εκατ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...

Bentley Bentayga S Black Edition

Η S Black Edition είναι η νέα έκδοση της Bentayga και ξεχωρίζει επειδή συνδυάζει έντονα χρώματα, μαύρες λεπτομέρειες και σύμφωνα με την Bentley είναι...

Επίσημο: Νέος CEO της Aston Martin ο Adrian Hallmark, που φεύγει άμεσα από Bentley

Με μια ξαφνική κίνηση, το διοικητικό συμβούλιο της Aston Martin ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό του Adrian Hallmark ως τον νέο εκτελεστικό διευθυντή και διευθύνοντα...