Την πόλη Chengdu στην Κίνα επέλεξε η Polestar για να κατασκευάσει το πρώτο της εργοστάσιο, από το οποίο θα ξεκινήσει η παραγωγή όλων των μελλοντικών της μοντέλων, αρχής γενομένης από το Polestar 1.

Η Polestar, ως αυτόνομο -πλέον- brand, κατασκευάζοντας δικά της μοντέλα, περιγράφει το εργοστάσιο ως state of-the-art, και θα είναι έτοιμο στα μέσα του επόμενου χρόνου, δηλαδή σε 9 μήνες από σήμερα. Παρόλα αυτά, η παραγωγή του εντυπωσιακού υβριδικού coupe των 600 ίππων, που παρουσίασε πριν ένα μήνα, δεν θα ξεκινήσει πριν τα μέσα του 2019.

Ακόμα, το εργοστάσιο είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον στην Κίνα, και ένα από τα πιο αποδοτικά του κόσμου, με το δελτίο τύπου της Polestar να αναφέρει ότι στόχο έχει τα 500 αυτοκίνητα ετησίως.

Η παραπάνω μονάδα είναι στο πλαίσιο της κοινής επένδυσης €640 εκατ. που ανακοίνωσαν η Volvo, και η ιδιοκτήτρια της Geely, ώστε να υποστηρίξουν την αρχική φάση των προϊόντων της Polestar, καθώς και της βιομηχανικής της ανάπτυξης.

Μετά το Polestar 1, θα ακολουθήσει το Polestar 2, το οποίο θα είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα λανσαριστεί από την εταιρία και το πρώτο από τα πέντε πλήρως ηλεκτρικά οχήματα της Polestar ή της Volvo, που θα κυκλοφορήσουν μεταξύ 2019 και 2021. Οι πελάτες μπορούν να προ-παραγγείλουν το νέο Polestar 1 από τώρα, καθώς η εταιρεία δέχεται εκδηλώσεις ενδιαφέροντος