Το Spectre, η τελευταία ταινία του James Bond, βγήκε στις αίθουσες των κινηματογράφων ακριβώς πριν δύο χρόνια, και μέσα από τις σκηνές του είδαμε την πανέμορφη DB10, η οποία ήταν το αυτοκίνητου του μυστικού πράκτορα της MI6.

Με την χθεσινή παρουσίαση της νέας Vantage, οι ομοιότητες των δύο αυτοκινήτων είναι χαρακτηριστικές και όλοι ανέφεραν ότι η Vantage εμπνεύστηκε από την DB10. Στην πραγματικότητα, όμως, συνέβη το ακριβώς αντίθετο.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της βρετανικής εταιρίας, Marek Reichman, σε συνέντευξη του αποκάλυψε ότι ο σχεδιασμός της Vantage είχε ολοκληρωθεί το 2014, αρκετά πριν την προβολή του Spectre. Σύμφωνα με τον Reichman, η παραγωγός της ταινίας, Barbara Broccoli, και ο σκηνοθέτης, Sam Mendes, επισκέφτηκαν το σχεδιαστικό κέντρο της Aston Martin όταν έψαχναν για το νέο αυτοκίνητο του Daniel Craig, a.k.a. James Bond.

Μια επιλογή ήταν η DB11, η οποία μόλις είχε παρουσιαστεί, αλλά οι συντελεστές της ταινίας δεν ενέκριναν την “συμμετοχή” της. Αντ’αυτού το ενδιαφέρον τους έπεσε σε διάφορα σχέδια που είχε φτιάξει η Aston Martin για τη νέα Vantage. Σχεδόν αμέσως, ο Reichman ξεκίνησε να σχεδιάζει την DB10 χρησιμοποιώντας στοιχεία από τη νέα Vantage, και δήλωσε:

Ήταν ένας πολύ καλός τρόπος να δούμε τις αντιδράσεις για τον σχεδιασμό της νέας Vantage. Αυτή έχει μια από τις πιο δραματικές φάτσες από όλες τις Aston Martin και είναι εντυπωσιακή στην οδήγηση.

Η βρετανική εταιρία κατασκεύασε μόλις 10 DB10 για τα γυρίσματα της ταινίας, αλλά και για λόγους προώθησης.