Ευθεία επίθεση στο VW Group από τον Marek Reichman, αντιπρόεδρο και επικεφαλής δημιουργικότητας (CCO) της Aston Martin, καθώς σε πρόσφατη συνέντευξη του και με αφορμή την συζήτηση για το SUV που ετοιμάζει η βρετανική εταιρία, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Είναι δικιά μας η πλατφόρμα μας [για την DBX], επομένως και οι αναλογίες του. Έτσι, δεν είναι ένα Audi Q7 με μάσκα της Bentley, δεν είναι Volkswagen με μάσκα της Porsche – ξέρω [η Cayenne] βγήκε ως Porsche, αλλά ξεκίνησε ως VW.

Ο Reichman τόνιζε ότι η έκδοση παραγωγής της DBX δεν θα μοιάζει με καμία άλλη Aston Martin που έχει υπάρξει, καθώς η δικιά τους πλατφόρμα τους δίνει την ελευθερία να μην δανειστούν κανένα στοιχεία από την DB11 ή τη νέα Vantage. Το SUV θα είναι άλλο ένα μοντέλο που θα ενισχύσει την διαφορετικότητα των μοντέλων της γκάμας της εταιρίας από το Gaydon.

Η Aston Martin έχει σχεδόν ολοκληρώσει τον σχεδιασμό της DBX, με το αυτοκίνητο να κυκλοφορεί στα τέλη του 2019. Το SUV της βρετανικής εταιρίας θα προσφέρεται αρχικά μόνο με κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθώς θα παίρνει κίνηση από τον 4,0-λίτρων V8 κινητήρα της AMG απόδοσης 503 ίππων με 693 Nm ροπής, αλλά και με τον V12 5,2-λίτρων twin-turbo απόδοσης 600 ίππων με 700 Nm ροπής.

Αργότερα θα είναι διαθέσιμο τόσο με έναν plug-in υβριδικό ή υβριδικό κινητήρα, ενώ εξετάζεται και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Στις σχετικές ειδήσεις, ο Andy Palmer, CEO της εταιρίας έγραψε στο Twitter του πως η νέα Vantage έχει κάνει σχεδόν sold out για τον πρώτο χρόνο της παραγωγής της. Συγκεκριμένα μέχρι και χθες, η Aston Martin είχε δεχτεί τόσες παραγγελίες που αντιστοιχούν στο 80% της ετήσιας παραγωγής της Aston Martin.

Bonus: Δες και την shooting brake έκδοση της Vantage, μέσα από rendering φωτογραφία του Aksyonov Nikita.