Μειωμένες θα είναι οι φετινές απολαβές των ομάδων

Σχετικά άρθρα

Πολλά, μεγάλα και κυρίως μακροπρόθεσμα είναι τα σχέδια που ετοιμάζουν οι νέοι ιδιοκτήτες της Formula 1. Σίγουρα, κάποιες αλλαγές έχουμε δει φέτος, κυρίως όσον αφορά το ψηφιακό κομμάτι και την επαφή του κόσμου με του άθλημα, αλλά ουσιαστικά πράγματα εντός της πίστας δεν έχουν συμβεί, όπως άλλωστε δηλώνει και η Mercedes.

Η Liberty Media θέλει να κάνει ό,τι δεν έκαναν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες, κάτι που φυσικά απαιτεί χρόνο και χρήμα. Αυτό το τελευταίο είναι που επηρεάζει έμμεσα τις ομάδες, αφού οι συνολικές απολαβές των ομάδων θα μειωθούν φέτος στα $273 εκατομμύρια, όταν πέρυσι μοιράστηκαν $316 εκατομμύρια. Έχουμε, λοιπόν, να κάνουμε με μια μείωση της τάξης των $43 εκατομμυρίων, όμως το αφεντικό του αθλήματος, Chase Carey, επισημαίνει πως αυτό γίνεται για χάρη των αναγκαίων επενδύσεων.

Νομίζω ότι το άθλημα έχει υποθηκευτεί από μία συνεχή βραχυπρόθεσμη εστίαση. Νομίζω ότι έχουμε μια νέα δυναμική πίσω από αυτό. Πολλά δεν ήταν στη σωστή κατεύθυνση τα τελευταία χρόνια, αλλά φέτος η προσέλευση του κόσμου αυξήθηκε, όπως και η τηλεθέαση και πιστεύω ότι έχουμε πολύ πιο θετικό πνεύμα πίσω από αυτό. Το άθλημα χρειαζόταν φρέσκια ενέργεια και νέες επενδύσεις.

Για να υπάρξει ανάπτυξη -θα χρησιμοποιήσω μια αμερικάνικη έκφραση-, δεν υπάρχουν δωρεάν γεύματα. Δεν είχαμε μια οργάνωση που μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά, να χτίσει το άθλημα. Δεν είχαμε καθόλου έρευνα, καθόλου marketing, καθόλου ψηφιακή οργάνωση και ρεαλιστικά, αν δεν έχεις τέτοιες δυνατότητες, θα μείνεις πίσω.

Ο Αμερικανός θέλει να υπερθεματίσει την ανάγκη επενδύσεων, διότι διαφορετικά δεν μπορούν να γίνουν πράξη αυτά που σχεδιάζονται για το κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα. Οι ομάδες θα πρέπει να κάνουν υπομονή, αφού υποστηρίζει ότι στο μέλλον θα υπάρξει οικονομικό αντίκρυσμα σε ό,τι γίνεται τώρα.

Όταν χτίζεις έναν ψηφιακό οργανισμό, συνήθως έχεις έξοδα πριν πάρεις τα λεφτά σου πίσω. Αν δημιουργείς ερευνητικές δυνατότητες, κανονικά θα πρέπει να επενδύσεις σε αυτές προτού τις χρησιμοποιήσεις. Είναι η πραγματικότητα όταν δημιουργείς δυνατότητες που δεν υπήρχαν. Για να κάνεις πράγματα όπως το demo στην Trafalgar Square, για να κάνεις ευρύτερα φεστιβάλ, απαιτούνται επενδύσεις. Ωστόσο, όλες είναι επενδύσεις για το μέλλον του αθλήματος.

Για τις ομάδες, σίγουρα όλοι θα ήθελαν να έχουν δωρεάν γεύματα και να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς επενδύσεις. Ο κόσμος δεν λειτουργεί έτσι. Πιστεύω ότι υπάρχει μια κατανόηση και μια εκτίμηση σε αυτό που κάνουμε, και με πολλούς τρόπους συμφωνούμε για το τι χρειάζεται να γίνει για το άθλημα.

Ο 64χρονος λέει ότι η οργάνωση είναι ακόμα πολύ νέα, γι’ αυτό και αναμένει η δουλειά των νέων τμημάτων να φανεί περισσότερο εντός του 2018.

Όταν ξεκινήσαμε φέτος, τους πρώτους τρεις μήνες είχαμε τρεις ανθρώπους. Αν κοιτάξετε πράγματα όπως το marketing, την έρευνα και το ψηφιακό κομμάτι, ο επί κεφαλής μας ξεκίνησε πριν από τρεις μήνες και ο επί κεφαλής του marketing πριν από τέσσερις μήνες. Έχουμε οργανώσει την ομάδα με το πέρασμα του έτους και ένα μεγάλο κομμάτι του οργανισμού μας είναι νέο. Προηγουμένως, δεν είχαμε μεγάλο κομμάτι σ’ αυτό. Είχαμε ένα οικονομικό και νομικό τμήμα, αλλά δεν είχαμε τον οργανισμό για να υποστηρίξει οικονομικά την επιχείρηση.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...