Ricciardo: Ψυχολογική νίκη έναντι του Vettel πέτυχε ο Hamilton

Σχετικά άρθρα

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε διθυραμβικά λόγια για τη φετινή οδήγηση του Lewis Hamilton. Ο 32χρονος έφτασε δικαίως στον τέταρτο τίτλο του, οδηγώντας καλύτερα από τον καθένα αρκετές φορές, εξού και τα σχόλια των συναδέλφων του. Ο Daniel Ricciardo είναι μεταξύ αυτών, λέγοντας μάλιστα πως θα ήθελε να γίνει team-mate του Βρετανού, γεγονός που ίσως συμβεί το 2019.

Ο οδηγός της Red Bull Racing ρωτήθηκε να σχολιάσει τη σεζόν του Hamilton και τη μάχη του με τον Sebastian Vettel, απαντώντας πως ο Πρωταθλητής είχε πιο κρύο μυαλό, ήταν πιο σταθερός και πιο ψύχραιμος, απαραίτητα συστατικά όταν θέλεις να συγκεντρώσεις τους περισσότερους βαθμούς.

Κοιτώντας τη σεζόν του Lewis, το σέβομαι. Σίγουρα, είχε ένα καλό μονοθέσιο, αλλά πιστεύω ότι και το μονοθέσιο του Seb ήταν τόσο καλό, και ο Lewis ήταν πιο ψύχραιμος, με καλύτερη σταθερότητα. Θα πρέπει να το σεβαστείς αυτό. Στην ένταση της μάχης, ήταν πάντα πολύ ήρεμος και είχε μια πολύ καλή σεζόν.

Ο Αυστραλός ζητήθηκε να ονομάσει τον καλύτερο οδηγό αυτή τη στιγμή στο άθλημα. Ο ίδιος, αφού αστειεύτηκε με τον εαυτό του (κλασικός Ricci!), είπε πως ο κορυφαίος είναι ο Hamilton, χωρίς να έχει γνώμη για τον Fernando Alonso, λόγω των μονοθεσίων που οδηγούσε ο Ισπανός τα τελευταία χρόνια.

Θα βγάλω εκτός τον εαυτό μου, γιατί είμαι σίγουρος ότι είμαι ο καλύτερος! Ο Lewis. Ακόμα και με τα καλύτερα υλικά, έχει ακόμα πίεση και προσδοκίες, και το είχε από τότε που ξεκίνησε, πριν από δέκα χρόνια. Πάντα ήταν σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο, ασχολείται και με άλλες πτυχές της ζωής του και συνεχίζει να είναι καλός. Τον σέβομαι και του βγάζω το καπέλο. Ως οδηγός, είναι πολύ ανταγωνιστικός.

Προφανώς, υπάρχει και ο Fernando, αλλά είναι δύσκολο να πω με τον Fernando τα τελευταία χρόνια, επειδή δεν είχε κορυφαίο μονοθέσιο για να το ξέρω. Αλλά, νομίζω πως όλοι ξέρουν ότι είναι ένας από τους καλύτερους στο grid. Υπάρχουν άλλα δύο ονόματα που θα συμπεριληφθούν σε αυτό το group των οδηγών. Ο team-mate μου, ο Max είναι πολύ δυνατός επίσης, έτσι υπάρχουν περισσότεροι από δύο, αυτοί είναι οι καθιερωμένοι και συγκεντρώνουν πολύ σεβασμό.

Ένα τεράστιο μερίδιο της επιτυχίας του Hamilton οφείλεται φυσικά στα μονοθέσια που είχε ο Βρετανός τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Ο Ricciardo δεν το ξεχνάει αυτό, αλλά θεωρεί ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα ακόμα και με το καλύτερο μονοθέσιο αν δεν είσαι καλός οδηγός.

Ο Lewis έχει κερδίσει τα τρία από τα τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα, αλλά, αν ήταν σε μια μεσαία ομάδα, δε θα το είχε κάνει. Το μονοθέσιο είναι σημαντικό κομμάτι, όμως θα πρέπει να είσαι καλός οδηγός για να φτάσεις στην κορυφή. Θέλεις και τα δύο. Εξακολουθεί ακόμα να κάνει περισσότερο με το μονοθέσιο παρά με τον οδηγό, θα έλεγα σε αναλογία 75-25%.

Ο 28χρονος θα ήθελε μια καλύτερη αναλογία, πιστεύοντας πως η καθαρή διαφορά μεταξύ όλων των οδηγών είναι εντός του δευτερολέπτου, ενώ ελπίζει πως, στα επόμενα χρόνια, το μονοθέσιο δε θα είναι τόσο σημαντικό στην επίτευξη των αποτελεσμάτων.

Αν το κάναμε λίγο πιο ισότιμο, βάζοντας περισσότερο τον οδηγό και βγάζοντας τον εξοπλισμό, θα ήταν καλύτερο. Ένα 50-50 θα ήταν κάτι πιο ρεαλιστικό στο κοντινό μέλλον, κι ελπίζω ότι θα συμβεί αυτό. Ακόμα κι από τον Lewis μέχρι τον τελευταίο οδηγό, ίσως η διαφορά στο γυρολόγιο να είναι τρία δευτερόλεπτα, αλλά η διαφορά των οδηγών είναι το πολύ ένα δευτερόλεπτο. Είμαστε πολύ πιο κοντά από αυτό και θα ήταν φοβερό αν ήμασταν εντός του δευτερολέπτου με τον εξοπλισμό, επειδή οι αγώνες θα ήταν πιο διασκεδαστικοί.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...