Μπορεί ακόμα το 2017 να μην έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο οι κανονισμοί υποχρεώνουν την Pirelli να δημοσιοποιήσει τα ελαστικά για ένα Grand Prix εκτός Ευρώπης τουλάχιστον 14 εβδομάδες πριν. Έτσι, η ιταλική εταιρεία γνωστοποίησε τις γόμες για τα τρία πρώτα Grands Prix, δηλαδή την Αυστραλία, το Μπαχρέιν και την Κίνα.

Για το Albert Park, τα μονοθέσια θα φορέσουν την ultrasoft, την πολύ μαλακή και τη μαλακή γόμα, όπως ακριβώς συνέβη και το 2017, μόνο που φέτος τα ελαστικά θα είναι πιο μαλακά. Για το Μπαχρέιν, η Pirelli θα δώσει στις ομάδες την πολύ μαλακή, τη μαλακή και τη μέση γόμα, ενώ πιο ενδιαφέρουσα είναι η επιλογή για την Κίνα, καθώς για πρώτη φορά δε θα έχουμε τρεις συνεχόμενες γόμες, μιας και οι οδηγοί θα φορέσουν την ultrasoft, τη μαλακή και τη μέση γόμα.

Όπως ορίζουν οι κανονισμοί, ένα σετ τις μαλακότερης γόμας θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί στο Q3 των κατατακτήριων, και συνέχεια θα επιστραφεί στην Pirelli. Όσοι οδηγοί δεν προκριθούν στο Q3, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο σετ στον αγώνα. Επιπλέον, ένα σετ από τις δύο πιο σκληρές γόμες θα κρατηθεί για τον αγώνα, το ίδιο δηλαδή με το 2017. Οι ομάδες θα επιλέξουν τα υπόλοιπα δέκα σετ για τον κάθε οδηγό της.

Grand Prix Ροζ Μοβ Κόκκινο Κίτρινο Λευκό Μπλε Πορτοκαλί
Αυστραλία Ultrasoft Πολύ μαλακά Μαλακά
Μπαχρέιν
Πολύ μαλακά Μαλακά Μεσαία
Κίνα
Ultrasoft Μαλακά Μεσαία