Τα πάντα στη Formula 1 έχουν αντίκτυπο όσον αφορά τα χρήματα που μπαίνουν στα ταμεία μιας ομάδας. Η απογοητευτική ανταγωνιστικότητα της McLaren, εκτός από τα μειωμένα ετήσια έσοδα που μοιράζονται οι ομάδες βάσει της θέσης τους στο πρωτάθλημα, είχε σαν αποτέλεσμα να είναι παραπάνω από φανερή η έλλειψη χορηγών στο μονοθέσιο.

Ο Zak Brown είναι καλός στο να προσεγγίζει νέους χορηγούς, ωστόσο ο Αμερικανός δεν μπορούσε να κάνει τίποτα όσο συνεχιζόταν η συνεργασία με τη Honda, καθώς ήταν αδύνατο να εγγυηθεί πως το μέλλον θα είναι καλύτερο, γι’ αυτό και οι υποψήφιοι χορηγοί έκλειναν τις πόρτες ακόμα και σε μια ομάδα που έχει για οδηγός της τον Fernando Alonso.

Ευτυχώς, έχω εμπειρία σε αυτόν τον τομέα, όμως ήξερα κατά τη διάρκεια της σεζόν ότι δεν μπορείς να βρεις νέους συνεργάτες όταν έχεις τα προβλήματα που είχαμε εμείς. Δεν μπορούσαμε να πουλήσουμε σε πιθανούς χορηγούς την ιστορία ότι θα είμαστε καλύτεροι την επόμενη χρονιά. Γι’ αυτό και χρειαζόμασταν έναν νέο προμηθευτή κινητήρων.

Ο Brown λέει ότι όλοι ξέρουν τι είναι ικανοί να κάνουν οι McLaren και Renault, κάτι που σίγουρα βοηθά το έργο για εύρεση χορηγών, κυρίως ενός μεγάλου χορηγού τίτλου.

Έπρεπε να αποδείξουμε ότι είμαστε πρόθυμοι να αλλάξουμε τα πράγματα και να κρατήσουμε τους οδηγούς μας. Ο κόσμος συνεχίζει να πιστεύει στη McLaren, πιστεύουν στη Renault, και πιστεύουν στον Alonso και τον Vandoorne. Οπότε, μπορώ να πω τώρα πως οι συζητήσεις με νέους χορηγούς κυλούν πολύ καλά.

 • το πιο ωραιο μετα απο τα διαζυγια ειναι….οτι ξεχναν ολοι τις ευγενιες…και αρχιζουν τις καυστικες αληθειες !!!!!!

  • τώρα βγαίνουν τα μαχαίρια

  • Mika

   Aυτα ειναι παντα τα πιο πιπερατα!!!!!
   :p

 • gronholm89

  Aληθειες!!! Μεχρι στιγμης εχουν ηδη συμφωνησει με την Kimoa και καπου πηρε το ματι μου για την Petrobras, χωρις να ειμαι σιγουρος!! Αρα ολα κυλουν οπως τα λεει!!!

 • Stefán Jah Jah

  Ενώ το 2014 ήταν γεματο χορηγους το μονοθεσιο….