McLaren: Η έλλειψη χορηγών οφείλεται στη Honda

Σχετικά άρθρα

Τα πάντα στη Formula 1 έχουν αντίκτυπο όσον αφορά τα χρήματα που μπαίνουν στα ταμεία μιας ομάδας. Η απογοητευτική ανταγωνιστικότητα της McLaren, εκτός από τα μειωμένα ετήσια έσοδα που μοιράζονται οι ομάδες βάσει της θέσης τους στο πρωτάθλημα, είχε σαν αποτέλεσμα να είναι παραπάνω από φανερή η έλλειψη χορηγών στο μονοθέσιο.

Ο Zak Brown είναι καλός στο να προσεγγίζει νέους χορηγούς, ωστόσο ο Αμερικανός δεν μπορούσε να κάνει τίποτα όσο συνεχιζόταν η συνεργασία με τη Honda, καθώς ήταν αδύνατο να εγγυηθεί πως το μέλλον θα είναι καλύτερο, γι’ αυτό και οι υποψήφιοι χορηγοί έκλειναν τις πόρτες ακόμα και σε μια ομάδα που έχει για οδηγός της τον Fernando Alonso.

Ευτυχώς, έχω εμπειρία σε αυτόν τον τομέα, όμως ήξερα κατά τη διάρκεια της σεζόν ότι δεν μπορείς να βρεις νέους συνεργάτες όταν έχεις τα προβλήματα που είχαμε εμείς. Δεν μπορούσαμε να πουλήσουμε σε πιθανούς χορηγούς την ιστορία ότι θα είμαστε καλύτεροι την επόμενη χρονιά. Γι’ αυτό και χρειαζόμασταν έναν νέο προμηθευτή κινητήρων.

Ο Brown λέει ότι όλοι ξέρουν τι είναι ικανοί να κάνουν οι McLaren και Renault, κάτι που σίγουρα βοηθά το έργο για εύρεση χορηγών, κυρίως ενός μεγάλου χορηγού τίτλου.

Έπρεπε να αποδείξουμε ότι είμαστε πρόθυμοι να αλλάξουμε τα πράγματα και να κρατήσουμε τους οδηγούς μας. Ο κόσμος συνεχίζει να πιστεύει στη McLaren, πιστεύουν στη Renault, και πιστεύουν στον Alonso και τον Vandoorne. Οπότε, μπορώ να πω τώρα πως οι συζητήσεις με νέους χορηγούς κυλούν πολύ καλά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...