Η Liberty Media καλείται να αντιμετωπίσει θεμελιώδη και ουσιαστικά προβλήματα της Formula 1. Οι Αμερικανοί βρέθηκαν πριν από έναν χρόνο στην ιδιοκτησία του αθλήματος, ωστόσο για την ώρα δεν έχουμε δει βελτίωση σε ό,τι συμβαίνει εντός των λευκών γραμμών, αφού η εταιρεία χρειαζόταν χρόνο για να οργανωθεί και να ασχοληθεί με τα βασικά θέματα.

Κάποια πράγματα θέλουμε να μείνουν απαράλλαχτα, όμως τίποτα δε θα πρέπει να παίρνουμε ως δεδομένο. Η Liberty ίσως καταργήσει τον θεσμό των grid girls, αφού, όπως λέει ο Ross Brawn, κάποιοι διαφωνούν και θεωρούν πως πλέον είναι ξεπερασμένος.

Προσπαθούμε να σεβαστούμε όλες τις πλευρές. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που σέβονται τον θεσμό των grid girls και υπάρχουν άλλοι που πιστεύουν όλοι είναι λίγο ξεπερασμένο αυτό, οπότε το εξετάζουμε.

Το αφεντικό της Formula 1, Chase Carey, επισημαίνει πως είναι ένα ζήτημα χαμηλής προτεραιότητας, αλλά λέει ότι ακόμα και γι’ αυτό θα πρέπει να επικρατήσει η καλύτερη δυνατή λύση.

Στη λίστα των θεμάτων που αντιμετωπίζουμε, τα grid girls δεν είναι στην κορυφή, με όλο τον σεβασμό. Δεν πιστεύω ότι θα είναι μια προσωπική απόφαση. Ίσως έχω μια άποψη γι’ αυτό, όμως, όταν έχεις ένα άθλημα, συνεργάζεσαι με τις ομάδες, ένα μεγάλο οικοσύστημα και μια πολύ μεγάλη βάση οπαδών που είναι πραγματικά παθιασμένοι. Ποτέ δε θα υπάρξει συναίνεση, αλλά μια σειρά απόψεων.