Η Aston Martin ετοιμάζεται για αρχική δημόσια προσφορά (IPO) στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, μιας και θέλει να αξιοποιήσει την επιτυχία της εισαγωγής της Ferrari στο χρηματιστήριο, προκειμένου να προσελκύσει επενδυτές, αλλά και να ενισχύσει τις πωλήσεις και τα κέρδη της.

Έτσι προσέλαβε την χρηματοοικονομική επενδυτική συμβουλευτική τράπεζα Lazard, προκειμένου να προετοιμαστεί για το IPO, το οποίο αναμένεται να συμβεί στο τρίτο ή στο τέταρτο τρίμηνο του 2018. Η& ton Martin επί του παρόντος ελέγχεται από την Investindustrial και ένα επενδυτικό κεφάλαιο από Κουβέιτ, οι οποίοι κατέχουν από κοινού πάνω από το 90% των μετοχών της εταιρείας. Η εταιρία εκτιμάται πως έχει αξία 2-3 δισεκατομμυρίων λιρών Αγγλίας και με την πρόσληψη της Lazard, η Aston Martin θέλει να διερευνήσει ποιος τρόπος θα ήταν αποδοτικότερος γι’αυτή προκειμένου να μπει στο χρηματιστήριο.

Στις βλέψεις της Aston Martin είναι να πετύχει μια αποτίμηση ανάλογη με εκείνη της Ferrari, που εισήχθη το 2015 στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 62% έκτοτε και να διαπραγματεύεται 14 φορές τα EBITDA για το 2017.