Η Samson Motors είναι μια μικρή εταιρία από το Όρεγκον τον ΗΠΑ η οποία υπόσχεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2018 ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο.

Το ονομάζει Switchblade και είναι ένα τρίτροχο όχημα που κινείται από έναν υδρόψυκτο V4 1.600άρη κινητήρα απόδοσης 190 ίππων που δίνουν κίνηση σε μια μεγάλη προπέλα, που βρίσκεται στο πίσω μέρος του οχήματος. Η εταιρία ισχυρίζεται πως το ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι ικανό να πιάσει ταχύτητα 320 χλμ/ώρα όταν πετάει, ενώ μπορεί να κινηθεί σε ύψος μέχρι 13.000 ποδιών.

Όταν πετά, έχει μήκος 6,2 μέτρα και πλάτος 8,2 μέτρων. Ζυγίζει 794 κιλά και χρειάζεται διάδρομο 335 μέτρων για να απογειωθεί, με την αυτονομία του να φτάνει τα 725 χλμ. Όταν κινείται στον δρόμο, η ουρά μπορεί να αφαιρεθεί, ενώ τα φτερά διπλώνονται, έτσι ώστε το μήκος του να φτάνει τα 5,1 μέτρα και να μπορεί να πιάσει ταχύτητα έως 160 χλμ/ώρα.

Η καινοτομία του συγκεκριμένου είναι πως το 51% του θα πρέπει να το φτιάξεις μόνος σου. Υπάρχει “τυράκι” πίσω από την κίνηση φυσικά, καθώς το γεγονός ότι το συναρμολογεί ο πελάτης το κατατάσσει στα “πειραματικά/αυτοσχέδια αεροσκάφη” και μπορεί να τη γλιτώσει έτσι από τους περιορισμούς ασφαλείας των αεροπλάνων. Όσο για τις τρεις του ρόδες, είναι ακριβώς το ίδιο για τις δικλείδες ασφάλειας των τετράτροχων (όπως ρύποι και μέτρα παθητικής ασφάλειας).

Η τιμή του θα κυμαίνεται στις 120.000 δολάρια (+20.000 δολάρια για να σε βοηθήσει η εταιρία να το κατασκευάσεις), ενώ υπάρχει και μια Limited Edition εκδοχή των 500.000 δολαρίων.