Τον περασμένο Μάρτιο ο κορυφαίος επικεφαλής σχεδιασμού της Nissan, Shiro Nakamura, αποχώρησε από την εταιρεία μιας και βγήκε στη σύνταξη. Την θέση του ανέλαβε ο Alfonso Albaisa, ο τότε αντιπρόεδρος σχεδιασμού και επικεφαλής σχεδιασμού της Infiniti, με την θέση του στην Infiniti να παίρνει ο πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της BMW, ο 46χρονος Karim Habib.

Σύμφωνα με τον Albaisa, η Nissan πλέον θα επικεντρωθεί περισσότερο σε αυτό που αποκαλεί εμπειρία χρήση, διεπαφή χρήση και το πως αλληλεπιδρούν οι οδηγοί και οι επιβάτες με τα οχήματα τους. Αυτό θα ανοίξει έναν νέο κόσμο ψηφιακό κόσμο, με τον Albaisa να λέει πως η Nissan αναζητά ολοένα και περισσότερους πτυχιούχους με κινηματογραφικές σπουδές και σπουδές στον σχεδιασμό λογισμικού, μιας και πιστεύει πως αυτές οι ικανότητες απαιτούνται προκειμένου οι άνθρωποι να κρατήσουν συναισθήματα στα ψηφιακά αυτοκίνητα του αύριο.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση, θα οδηγήσουν σε μια νέα εμφάνιση, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικά στα μοντέλα της Nissan του αύριο. Ο Albaisa πιστεύει πως οι πρώτες αλλαγές στον σχεδιασμό των μοντέλων της Nissan, αλλά και της Infiniti θα γίνουν αισθητές στο κοινό στις αρχές της δεκαετίας του 2020.