Με την δεύτερη γενιά του cee’d να έχει παρουσιαστεί τον Μάρτιο του 2012 και να κυκλοφορεί λίγους αργότερα, η Kia ετοιμάζεται πυρετωδώς για το νέο μοντέλο, με το οποίο ευελπιστεί να συνεχίσει την εξαιρετικά επιτυχημένη εμπορική πορεία του σημερινού μοντέλου.

Ξεκινώντας από τα βασικά, η έκδοση παραγωγής του νέου ceed θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης το 2018, με την κυκλοφορία του να ορίζεται για το φθινόπωρο του επόμενου έτους, πιθανότερα τον Σεπτέμβριο.

Σήμερα βλέπουμε τις πρώτες φωτογραφίες του κορεάτικου μοντέλου, όπου η εταιρία πραγματοποιεί δοκιμές μέτρησης των εκπομπών CO2 και NOx.

Από τις δύο αυτές φωτογραφίες, βλέπουμε το σχεδιασμό του νέου cee’d, το οποίο έχει ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις. Διαθέτει ακόμα πιο ελκυστικό σχεδιασμό, με τα φωτιστικά σώματα να είναι τεχνολογίας LED, πιθανότατα μόνο στις ακριβότερες εξοπλιστικά εκδόσεις.

Το νέο Kia cee’d θα προσφέρεται σε τέσσερα διαφορετικά αμαξώματα, στο 5-θυρο hatchback, στο station wagon, που θα ονομαστεί sports wagon, με τα δύο αυτά να έχουν πιο συμβατικό σχεδιασμό σε σχέση με την proCeed έκδοση. Αυτή δεν θα είναι 3-θυρη, όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά θα είναι μια shooting brake έκδοση.

Τέλος, θα υπάρχει και υπερυψωμένη crossover έκδοση του μοντέλου, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί προς το τέλος του 2019, ολοκληρώνοντας την οικογένεια των εκδόσεων του μοντέλου. Αυτή η έκδοση θα έχει διαφορετικό χαρακτήρα σε σχέση με το 5-θυρο hatchback cee’d, όπως ακριβώς συμβαίνει με το νέο Stonic και το Rio.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το αυτοκίνητο μπορείς να διαβάσεις εδώ.