Ναι, δεν ασχολούμαστε με μηχανές, αλλά όταν έχεις ένα video σαν το παρακάτω δεν γίνεται να μην το κάνεις θεματάκι. Όπως κατάλαβες και από τον τίτλο, η “πίστα” στήθηκε στο ναυάγιο του εμπορικού πλοίου “Παναγιώτης”, που έμελλε να δημιουργήσει μια από τις διασημότερες παραλίες στον κόσμο, όταν προσάραξε το 1980.

Η ομορφιά και η απομόνωση του τοπίου στο “ναυάγιο” της Ζακύνθου προσέλκυσε τον παγκόσμιο πρωταθλητή Romain Febvre, και για μία ημέρα η παραλία μεταμορφώθηκε σε αυτοσχέδια πίστα motocross, την πιο όμορφη στον κόσμο. Μια ομάδα 23 ατόμων ξεκίνησε την κατασκευή, και μετά από 1.000 εργατοώρες και μεταφοράς 12 τόνων άμμου χωρίς καμία βοήθεια από τεχνητά μέσα όλα ήταν έτοιμα, με την παραγωγή του video να είναι εξολοκλήρου ελληνική.

Ο 25-χρονος Romain Febvre λίγους μήνες πριν κατέκτησε το motocross των Εθνών με την ομάδα της Γαλλίας, και δήλωσε:

Έχουμε σαν αθλητές συνηθίσει να αγωνιζόμαστε σε όμορφες και ιδιαίτερες πίστες σε όλο τον κόσμο. Τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με την παραλία του Ναυαγίου στην Ελλάδα. Είναι ένα απίστευτο θέαμα, φανταστείτε να οδηγείς ανάμεσα σε γαλανά νερά και ένα ναυάγιο πλοίου. Ήταν μια τεράστια πρόκληση για όλους μας, ειδικά όταν έπρεπε να μεταφέρουμε τα πάντα με μικρές βάρκες από την άλλη πλευρά του νησιού