Πριν ένα χρόνο, έγινε η επίσημη ανακοίνωση ότι το Γαλλικό Grand Prix επιστρέφει στο καλεντάρι της Formula 1, μετά από μια απουσία 10 χρόνων. Τα μονοθέσια θα αγωνιστούν στην πίστα του Paul Ricard, όπως είχε συμβεί από το 1971 μέχρι και το 1990, με τους Eric Boullier και Cyril Abiteboul να παίζουν καταλυτικό ρόλο στην επιστροφή της Γαλλίας.

Το Grand Prix θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου του 2018, ενώ το συμβόλαιο έχει διάρκεια 5 ετών, κάτι που σημαίνει ότι η Γαλλία θα παραμείνει στο πρόγραμμα τουλάχιστον μέχρι και το 2022.

Ο Lewis Hamilton οδήγησε την Mercedes W08 στο Paul Ricard τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε δοκιμές ελαστικών της Pirelli για το 2018, με τον Βρετανό να δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξη του ότι προτιμάει την πίστα του Magny-Cours, από αυτή του Paul Ricard, λέγοντας:

Ειλικρινά δεν μου αρέσει, θέλω να είμαι ειλικρινής. Μου άρεσε πολύ όταν τρέχαμε στο Magny-Cours. Το Paul Ricard βρίσκεται σε ένα όμορφο μέρος, αλλά η πίστα, όταν λέω ότι δεν μου αρέσει, εννοώ δεν είναι τόσο καλή όσο το Magny-Cours.

Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε ένα Grand Prix στη Γαλλία, γιατί είναι ένα σημαντικό μέρος της Ευρώπης, είναι ένα σημαντικό μέρος της ευρωπαϊκής περιοδείας. Ξέρετε, η Γαλλία έχει τόσα όμορφες, όμορφες πίστες -το Le Mans, για παράδειγμα- και για κάποιο λόγο δεν τρέχουμε αγώνα στην πιο όμορφη διαδρομή. Αλλά ίσως έχουμε τον καλύτερο αγώνα της σεζόν εκεί.