Η Κίνα απαγορεύει την παραγωγή 553 ενεργοβόρων οχημάτων

Σχετικά άρθρα

Από την 1η Ιανουαρίου του 2018 η Κίνα θα απαγορεύσει την παραγωγή 553 ενεργοβόρων μοντέλων πολλών ευρωπαϊκών και μη αυτοκινητοβιομηχανιών. Η απόφαση αυτή της κινεζικής κυβέρνησης να βάλει φρένο στην παραγωγή αυτοκινήτων που υπερβαίνουν τα όρια κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων, γίνεται σε μια προσπάθεια περιορισμού της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που παρατηρείται στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Κίνα λαμβάνει τόσο δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τα οποία σύμφωνα με αναλυτές πρόκειται να ενταθούν το επόμενο διάστημα. Μάλιστα εκκρεμεί και η απόφαση που θα ορίζει το χρονοδιάγραμμα της πλήρους απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Επί του παρόντος δεν έχουν γίνει γνωστά ποια μοντέλα είναι αυτά, αλλά ανάμεσά τους βρίσκονται αυτοκίνητα των Audi, BMW, Chevrolet, Mercedes και VW.Ο Cui Dongshu, γενικός γραμματέας του Συνδέσμου επιβατικών αυτοκινήτων της Κίνας, σημειώνει ότι τα 553 απαγορευμένα οχήματα είναι μόνο μια μικρή μερίδα των επιβατικών αυτοκινήτων που παράγονται στη χώρα.

Η Κίνα αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον πλανήτη, με τις πωλήσεις των οχημάτων μηδενικών ρύπων να αυξάνοντα το 2016 κατά 50% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά. Ταυτόχρονα στη Κίνα το 2016 κατασκευάστηκαν 24,4 εκατομμύρια επιβατικά οχήματα, όπως επίσης και 3,7 εκατ. επαγγελματικά.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...