Η SoftBank κατέχει πλέον το 15% της Uber, με την συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρίες, να αποτιμά την Uber στα 48 δισ. δολάρια. Ειδικότερα, η τιμή είναι κατά περίπου 30% μειωμένη σε σύγκριση με την πιο πρόσφατη αποτίμηση που είχε γίνει στα 68 δισ. δολάρια.

Η συμφωνία θα επιφέρει αλλαγές στον τρόπο που η διοίκηση της Uber επιβλέπει την εταιρεία η οποία ερευνάται και βρίσκεται αντιμέτωπη με διώξεις, μήνυση πολλών εκατομμυρίων ενώ είναι σε φάση αναδιάταξης της φιλοσοφίας της.

Η Softbank και η υπόλοιπη κοινοπραξία που περιλαμβάνει τον επενδυτικό όμιλο Dragoneer, θα έχει στην κατοχή της περίπου 17,5% της Uber. Αυτό το ποσοστό προβλέπει αγορά μετοχών, μέσω δημόσιας προσφοράς, από προηγούμενους επενδυτές και υπαλλήλους στην αποτίμηση των 48 δισ. δολαρίων, όπως επίσης και επένδυση ύψους 1,25 δισ. δολαρίων νέας χρηματοδότησης στο επίπεδο των 68 δισ. δολαρίων. Η Softbank θα κρατήσει για την ίδια το 15% των μετοχών, ενώ η υπόλοιπη κοινοπραξία θα έχει το 2,5%.

  • SAMURAI-66

    Απλωνεται σαν το χταποδι επιχειρηματικα ο ιαπωνας με κορεατικη καταγωγη masayoshi son και εφτασε την softbank σε υψηλα επιπεδα αναγνωρισημοτητας και τον εαυτο του σαν τον πλουσιοτερο ανθρωπο μεσα στην χωρα του,και ευτυχως τουλαχιστον εχει φιλανθρωπο χαρακτηρα οπως αναφερουν δημοσιευματα στοιχειο σπανιο σε ζαμπλουτους σε αυτο τον πλανητη.
    Ξερει να κανει σωστα βηματα και το επενδυτικο πακετο στην uber σιγουρα θα ειναι εξαιρετικα αποδοτικο αν και με τα προβληματα που διεθνως αντιμετωπιζει με τους κατοχους ταξι τα πραγματα δεν ειναι και τοσο ευχαριστα.