Η SoftBank εξαγόρασε το 15% της Uber

Σχετικά άρθρα

Η SoftBank κατέχει πλέον το 15% της Uber, με την συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρίες, να αποτιμά την Uber στα 48 δισ. δολάρια. Ειδικότερα, η τιμή είναι κατά περίπου 30% μειωμένη σε σύγκριση με την πιο πρόσφατη αποτίμηση που είχε γίνει στα 68 δισ. δολάρια.

Η συμφωνία θα επιφέρει αλλαγές στον τρόπο που η διοίκηση της Uber επιβλέπει την εταιρεία η οποία ερευνάται και βρίσκεται αντιμέτωπη με διώξεις, μήνυση πολλών εκατομμυρίων ενώ είναι σε φάση αναδιάταξης της φιλοσοφίας της.

Η Softbank και η υπόλοιπη κοινοπραξία που περιλαμβάνει τον επενδυτικό όμιλο Dragoneer, θα έχει στην κατοχή της περίπου 17,5% της Uber. Αυτό το ποσοστό προβλέπει αγορά μετοχών, μέσω δημόσιας προσφοράς, από προηγούμενους επενδυτές και υπαλλήλους στην αποτίμηση των 48 δισ. δολαρίων, όπως επίσης και επένδυση ύψους 1,25 δισ. δολαρίων νέας χρηματοδότησης στο επίπεδο των 68 δισ. δολαρίων. Η Softbank θα κρατήσει για την ίδια το 15% των μετοχών, ενώ η υπόλοιπη κοινοπραξία θα έχει το 2,5%.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...