Η Shelby SuperCars teasάρει το Tuatara

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα από 5 χρόνια έχουν περάσει από τότε που η Shelby Supercars μας είχε δείξει τον κινητήρα της Tuatara, με την οποία θέλουν να πάρουν πίσω τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής.

Τώρα η εταιρία επιστρέφει, δείχνοντας μας μια teaser φωτογραφία του μοντέλου που ξέρουμε πως θα φορά τον twin-turbo V8 6,9-λίτρων κινητήρα απόδοσης 1.350 ίππων με 1.733 Nm ροπής. Όταν καταναλώνει βενζίνη 91 οκτανίων παράγει 1.350 άλογα, ενώ μπορεί να φτάσει και τα 1.700 άλογα με χρήση αγωνιστικής βενζίνης. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε 2,3 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 444 χλμ/ώρα.

Η εταιρία αναφέρει πως η Tuatara θα είναι “εκπληκτικά υπάκουη” με τον οδηγό της να μπορεί να την χρησιμοποιήσει και ως καθημερινό αυτοκίνητο, παρότι πίσω από το γκάζι θα κρύβεται ένα κτήνος. Ήδη την έχουν παραγγείλει 10 Άραβες με το αυτοκίνητο να κοστίζει 1,3 εκατ. δολάρια. Στο εσωτερικό της υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων ο οποίος χρησιμοποιεί έναν Pico προτζέκτορα, παρόμοιας τεχνολογίας με αυτό των Head-Up Display. Η κεντρική κονσόλα διαθέτει μια μεγάλη οθόνη με το κουμπί εκκίνησης του κινητήρα να βρίσκεται δίπλα από αυτή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...