Πριν περίπου ένα μήνα, η McLaren παρουσίασε ένα ακόμη μοντέλο της Ultimate Series, το Senna. Σύμφωνα με την βρετανική εταιρία, το νέο της μοντέλο είναι το πιο ακραίο, νόμιμο για κυκλοφορία σε δημόσιους δρόμους “αγωνιστικό” αυτοκίνητο που κατασκεύασε ποτέ η εταιρία με έδρα το Woking, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιο ειδικό από την P1 GTR.

Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που το αυτοκίνητο δεν έχει και την πιο θελκτική εμφάνιση, καθώς αντιπροσωπεύει στο έπακρο την επιτομή της αρχής “form follow function”, σε μια προσπάθεια να έχει ταυτόχρονα μειωμένη αεροδυναμική αντίσταση, αλλά και μέγιστη ψύξη των μηχανικών μερών.

Μέχρι σήμερα είχαμε δει το αυτοκίνητο σε πορτοκαλί χρώμα, αλλά τώρα βλέπουμε ένα προπαραγωγής όχημα να κυκλοφορεί στους δρόμους της Αγγλίας, και κοντά στο Woking, το οποίο είναι βαμμένο σε μαύρο χρώμα. Και δυστυχώς, η ασχήμια δεν κρύβεται.

Σίγουρα, όμως, είναι εντυπωσιακά ικανό, όπως υποδεικνύουν και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Κάθε μέρος του αμαξώματος είναι κατασκευασμένο από carbon, με αποτέλεσμα το Senna να είναι το ελαφρύτερο McLaren, με το συνολικό βάρος να φτάνει μόλις τα 1.198 κιλά στεγνό (χωρίς υγρά).

Μηχανικά, χρησιμοποιεί τον ίδιο biturbo 4.0-λιτρο V8 κινητήρα της 720S, αλλά στην συγκεκριμένη περίσταση αποδίδει 80 άλογα παραπάνω, φτάνοντας τα 800, με την ροπή να είναι 800 Nm (+30 Nm σε σχέση με την 720S).

Περισσότερα μπορείς να διαβάσεις εδώ.