Ο Tatsuro Toyoda ήταν σημαντικός παίκτης στην ιστορία της Toyota. Ο γιος του ιδρυτή της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, άφησε την τελευταία του πνοή στις 30 Δεκεμβρίου 2017 σε ηλικία 88 ετών λόγω πνευμονίας.

Ο Toyoda βρισκόταν στο τιμόνι του ιαπωνικού κατασκευαστή αυτοκινήτων από το 1992 έως το 1995, όταν και διαδέχθηκε τον 92χρονο αδελφό του Shoichiro. Ο Tatsuro Toyoda ήταν ο έβδομος πρόεδρος της Toyota και παρέμεινε πάντα εμπλεκόμενος στην Toyota μετά την παραίτησή του ως πρόεδρος, μιας και μέχρι τον θάνατό του κατείχε θέση συμβούλου.

Γεννημένος το 1929 ο Tatsuro Toyoda ήταν απόφοιτος του διακεκριμένου πανεπιστημίου του Τόκιο με πτυχίο μηχανολόγου μηχανικού και απέκτησε MBA (μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων) το 1958 από το New York University. Αφήνει πίσω τη σύζυγό του Ayako Toyoda.

Η συμβολή του ήταν σημαντική για την ίδρυση της κοινοπραξίας στην Καλιφόρνια με την αμερικανική αντίπαλό του, την General Motors, που ονομάστηκε NUMMI (New United Motor Manufacturing Inc.) και ξεκίνησε την παραγωγή το 1984. Την εποχή εκείνη θεωρήθηκε πρωτοπόρος στις διεθνείς συνεργασίες στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Από το 2005 μέχρι και σήμερα, ο 61-ετών Akio Toyoda, γιος του Shoichiro, είναι πρόεδρος της Toyota. Το όνομα της εταιρείας γράφεται με προφέρεται με “T” , αντί για “D” όπως είναι το επίθετο της οικογένειας, επειδή σύμφωνα με τους μελλοντολόγους έτσι φέρνει γούρι.