Le Mans για φέτος και Indy 500 για το 2019 θέλει ο Alonso

Σχετικά άρθρα

Η Formula 1 είναι η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όμως ο Fernando Alonso κοιτάει κι έξω από αυτή. Πέρυσι, ο Ισπανός συμμετείχε στα 500 μίλια της Indianapolis, βλέποντας τον κινητήρα της Honda να καπνίζει. Ο δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν το έβαλε κάτω και σε 20 μέρες θα πάρει μέρος στις 24 ώρες τις Daytona, στον πρώτο του αγώνα στο πρωτάθλημα αντοχής, πραγματοποιώντας δοκιμές τις προηγούμενες ημέρες.

Ο πιλότος της McLaren έχει σχέδια για το μέλλον, καθώς θέλει να πάρει μέρος στις 24 ώρες του Le Mans, δοκιμάζοντας το αγωνιστικό της Toyota τον περασμένο Νοέμβριο. Ο 36χρονος θέλει να αποκτήσει μια καλή εμπειρία από την Daytona, προκειμένου να αγωνιστεί φέτος στις 24 ώρες του Le Mans, τον διασημότερο αγώνα αντοχής του κόσμου.

Αυτός ο αγώνας είναι ένα είδος πρώτου βήματος στο πρωτάθλημα αντοχής, το πώς είναι αυτοί οι αγώνες και πόσο απολαμβάνω αυτούς τους αγώνες. Ελπίζω ότι θα είναι μια θετική απάντηση. Μετά από τον 24ωρο αγώνα της Daytona, θα καταλάβω καλύτερα αυτά τα πρωταθλήματα, και οι 24 ώρες του Le Mans και το Triple Crown είναι ένας άλλος στόχος. Οπότε, αν τρέξω στις 24 ώρες του Le Mans, δε θα τρέξω στα Indy 500, αυτό θα ήταν σπουδαίο κι ελπίζω ότι στόχος για την επόμενη χρονιά θα ήταν τα Indy 500.

Όπως και με τα 500 μίλια της Indianapolis, έτσι και με τις 24 ώρες της Daytona, ο Ferni θέλει να γίνει καλύτερος οδηγός, κάτι που θα τον βοηθήσει και στη Formula 1, τονίζοντας ότι το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, αλλά πιστεύει ότι μπορεί να το κάνει.

Είναι λίγο-πολύ ίδιος στόχος με την Indianapolis: κατ’ αρχάς, προσπαθείς να μάθεις διαφορετικές τεχνικές οδήγησης, προσπαθείς να μάθεις από τους σπεσιαλίστες των αγώνων αντοχής, προσπαθείς να είσαι καλύτερος οδηγός όταν ολοκληρωθούν οι 24 ώρες. Είναι η πρώτη μου φορά, πρώτη φορά με ένα τέτοια αυτοκίνητο, πρώτη φορά που οδηγώ τη νύχτα, πρώτη φορά που οδηγώ αυτοκίνητα στην κατηγορία των GT, τόσα πολλά πράγματα που γίνονται βήμα-βήμα. Είναι μια αρκετά μεγάλη πρόκληση, όμως είμαι έτοιμος να το απολαύσω και, όπως συνέβη και στην Indianapolis, αν νιώθεις την ευκαιρία, αν νιώσεις ότι είσαι ανταγωνιστικός, το προσπαθείς.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα