Η Renault μπαίνει στην τρίτη χρονιά από τη στιγμή που επέστρεψε στη Formula 1 ως ομάδα, με τους Γάλλους να παρουσιάζονται πιο ανταγωνιστικοί πέρυσι, κερδίζοντας τελικά την έκτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Η πορεία της ομάδας του Enstone είναι ανοδική, αλλά το να φτάσεις στην κορυφή μόνο εύκολο δεν είναι, γι’ αυτό και ο Marcin Budkowski θα πάρει τη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή από τον Απρίλιο, προκειμένου να συμβάλλει σε αυτό.

Το παρελθόν του στη FIA ανησύχησε τις ομάδες, έτσι συμφωνήθηκε να υπάρξει μία καθυστέρηση, ωστόσο τώρα ο Cyril Abiteboul επισημαίνει πως η πρόσληψη του Πολωνού δεν έχει να κάνει με τα μυστικά των κορυφαίων ομάδων, αλλά με τις ικανότητές του, αφού πιστεύει ότι μπορεί να αποτελέσει έναν πολύ δυνατό τεχνικό στην ανάπτυξη του σασί και στην οργάνωση της ομάδας.

Μπορώ να καταλάβω τον προβληματισμό των ομάδων, όμως δεν προσλαμβάνουμε κάποιον με το επίπεδο του Marcin στη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή μόνο και μόνο που γι’ αυτά που γνωρίζει για τις άλλες ομάδες. Τον προσλαμβάνουμε για τις δυνατότητές του, την εμπειρία του και τις ικανότητές του. Είναι κάποιος με ένα σπουδαίο βιογραφικό, κι επίσης εκτός Formula 1, και ταιριάζει απόλυτα για να δημιουργήσουμε το επόμενο στάδιο για τη Renault στη Formula 1.

Δεν ενδιαφερόμαστε για τα μυστικά των άλλων ομάδων, και πιστεύω ότι μια καλή απόδειξη είναι το γεγονός ότι τον κρατάμε απομονωμένο από οποιαδήποτε ανάπτυξη του σασί μέχρι τον Απρίλιο. Πληρώνεται από εμάς από τον Ιανουάριο, όμως δεν έχει εμπλοκή σε καμία ανάπτυξη του σασί της Formula 1. Θα εμπλακεί σε δουλειά που δεν αφορά τη Formula 1, εστιάζοντας σε αγωνιστικές δραστηριότητες. Χρειάζεται, επίσης, να κατανοήσει την ευρύτερη οργάνωση της Renault. Υπάρχει μια διαδικασία εγκλιματισμού προτού επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του σασί και στην επιχειρησιακή δραστηριότητα που θα κάνει στο Enstone από τον Απρίλιο και μετά.

Ο Αγωνιστικός Διευθυντής της Renault θέλει να δημιουργήσει την τέλεια ομάδα και πιστεύει πως ο 40χρονος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να το κάνει αυτό μετά το 2020.

Ο Marcin θα μας βοηθήσει να φτάσουμε στο επόμενο επίπεδο. Η δουλειά του Marcin είναι βασικά να κάνει τη Renault μια κορυφαία ομάδα, από μία πολύ δυνατή παίκτρια στο μέσον του grid που είναι σήμερα. Ο Marcin θα επικεντρωθεί στο να χτίσει τον οργανισμό και τη λειτουργία, ώστε να βεβαιωθούμε ότι θα είμαστε ευθυγραμμισμένοι με τη φιλοδοξία μας για το 2020-2021, όταν και θα ξεκινήσουμε να παλεύουμε για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θέλω ο Marcin να χτίσει την τέλεια ομάδα της Formula 1 για τον 21ο αιώνα.